Sikereink
SIKEREINK A 2016/17-ES TANÉVBEN:

Röplabda sikerek


A Bendegúz levelezős verseny Tudásbajnokságán tanítványaink szép sikereket értek el:
MATEMATIKÁBÓL:
Balogh Bálint 2.a - arany fokozat
Gombos Sándor Bendegúz 2.a - arany fokozat
Németh Linett 2.a - ezüst fokozat
Barabás Panna 3.b - bronz fokozat
Hegedüs Lorena 3.b - ezüst fokozat
Laza Tamás 4.d - arany fokozat

Felkészítő tanárok: Ábrók Andrea, Járai Attila, Babik Szabina

IRODALOM, SZÖVEGÉRTÉSBŐL:
Polik Bence 3.b - arany fokozat
Laza Tamás 4.d - arany fokozat

Felkészítő tanárok: Csimár Gyöngyi, Tarné Éder Marianna

Gratulálunk! Köszönjük a szülők segítségét is!FM KASZK Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskolája és Kollégiuma rajzpályázatán a 3.b tanulói, Deák Ákos, Dominik Nikol, Mátrai Krisztofer, Pálvölgyi Csenge, Polik Bence és Szabó Bettina pályáztak és irodaszercsomagot, dísznövényeket nyertek.Felkészítő tanár: Sáringer Márta

A Rex Kutyaotthon Alapítvány a Felelős Állattartás Napja (május 6.) alkalmából rajzpályázatot hirdetett 6 – 14 éves kor közötti gyermekek számára: Életünk az állatokkal! címmel!

A 3.b osztály tanulói is a díjazottak között voltak: Benke Barnabás, Bors Bertalan, Dominik Nikol, Hegedüs Lorena, Máthé Gabriella, Molnár Gergő , Pálvölgyi Csenge, Szabó Bettina, Szappanos Dominik, Zakara Patrik


Felkészítő tanár: Sáringer MártaAz alábbi levél érkezett Sáringer Márta tanárnőnek:

"Kedves Pályázóink!

Óriási öröm volt látni az Ez egy milyen nap? pályázatra érkezett alkotásokat - írásokat, rajzokat, videót. A háromtagú zsűri, Mészöly Ágnes író, Paulovkin Boglárka grafikus és Kertész Edina szerkesztő összedugták a fejüket, és kiválasztották azokat, akiket külön díjban szeretnétek részesíteni.

A fődíjat Peresztegi Hanna nyerte Egy napom című írásával. Ő a Láthatatlan Kiállításra nyert családi jegyet.

Ez egy ilyen nap című könyvet nyertek:

Barabás Panna 3.b

Bors Bertalan 3.b...

...Gratulálunk nem csak azoknak, akik díjban részesülnek, hanem az összes alkotás készítőjének is, akiknek emléklappal köszönjük meg, hogy megosztották velünk egy napjukat.

A díjak és emléklapok átadására a 13 különleges nap történetéről szóló Egy másmilyen nap című könyv bemutatóján kerül sor, amelyre szeretettel várjuk, a csatolt meghívó szerint.
Üdvözlettel,

Kertész Edina
Naphegy Kiadó"


Pályaművek

Bors Bertalan
Barabási Panna

Polik Bence képei
Nagy Antónia 2. a osztályos tanuló a hétvégén fashion dance kategóriában magyar bajnok lett a saját korosztályában.

Bognár Evelin és Varga Orsolya Hargita, 7.a osztályos diákjaink aranyérmet szereztek a Kiss Lenke Kosársuli színeiben az Áprilisi Házi Bajnokság elnevezésű tornán. Gratulálunk!
Klekner Máté, 6.a osztályos diákunk a Wado-Kai Magyar Bajnokság 3. fordulójában is aranyérmet szerzett kumitében. Gratulálunk!Varasdi Vanda, 8.b osztályos tanulónk ezüstérmet szerzett az ökölvívó Diákolimpia országos döntőjében a 66 kilogrammos juniorok között. Gratulálunk!

A Lázár Ervin Általános Iskola az író nevének felvétele óta kiemelten fontos feladatának tartja névadója életművének népszerűsítését, szellemi hagyatékának ápolását, ezért ebben a tanévben hangos olvasási versenyt rendezett az író műveiből.
Iskolánk 3.b osztályos tanulója, Szabó Bettina az előkelő 5. helyezést érte el. Gratulálunk!
Felkészítő tanára: Tarné Éder Marianna
Somogyi Máté, 6.a osztályos diákunk a Kerületi Informatika Alkalmazói Tanulmányi Versenyen 5. helyezést ért el az 5-6. évfolyamosok "Komplex 1" kategóriájában - felkészítő tanára Miklovicz Katalin. Gratulálunk!
Bognár Evelin és Varga Orsolya Hargita, 7.a osztályos diákjaink aranyérmet szereztek a Kiss Lenke Kosársuli színeiben a Márciusi Házi Bajnokság elnevezésű tornán. Gratulálunk!


Klekner Máté, 6.a osztályos diákunk a Wado-Kai Magyar Bajnokság 2. fordulójában kumitében aranyérmet szerzett. Gratulálunk!
Ferencz Petra Anita, 6.a osztályos diákunk ezüstérmet szerzett cselgáncsban a Budapesti Regionális Verseny serdülő korcsoportjában. Gratulálunk!Szenzációsan szerepeltek a CSVMG-s diákok a kerületi vers- és prózamondó versenyen - a négy kategóriából hármat mi nyertünk meg!!!

5-6. évfolyam, vers: 1. Babcsányi Panna, 5.a (felkészítő tanára Kutas József).

5-6. évfolyam, próza: 1. Rák Anna Rózsa, 5.a (felkészítő tanára Kutas József).

7-8. évfolyam, vers: 1. Vékony Zsófia, 7.a (felkészítő tanára Sándor Zsolt).

7-8. évfolyam, próza: 3. Pintér Anna (felkészítő tanára Sándor Zsolt).Klekner Máté, 6.a osztályos diákunk a Wado-Kai Magyar Bajnokság 1. fordulójában az U14-es korosztály kadét kategóriájában arany-, kumitében pedig ezüstérmet szerzett. Gratulálunk!
Az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár által szervezett Légpuska lőbajnokság döntőjét iskolánk tanulója, Juhász Krisztián(12.a) megnyerte!
Csapatunk mindösszesen 2 pont hátránnyal ezüst érmes lett.
Tehát:
Egyéni aranyérem és csapat második helyezés a mérlegünk. Gratulálok a fiúknak.
Balogh Zsolt
alezredes


A kerületi "Szép magyar beszéd" versenyen a 7-8. évfolyamosok közt Házlinger Kamilla, 7.a osztályos diákunk 6. helyezést ért el - felkészítő tanára Sándor Zsolt.
Feldman Vince sí sikerei


Előkelő helyre került a 2016-os Digitális Témahéten lezajlott egyik projektünk.

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Őszi pedagógiai napokon iskolánk önkéntes alapon és felkérésre több rendezvényt is tartott.
Ezekről kollégáink beszámolóiban ITT és ITT olvashatnak. A POK által mért látogató elégedettség is bizonyítja, hogy a rendezvények magas színvonalúak voltak.

Az egyik előadás elérhetősége:

Cyber Services Zrt.

Kérdezd a hackert, avagy ismered-e a kütyüjeidet!?


Megye: Budapest

E-mail: csaba.virag@cyber.services

Kötetlen beszélgetés etikus hackerrel kütyükről, internetről, biztonságról, sérülékenységekről, ahol a diákok feltehetik az olyan kérdéseket, hogy ki figyel meg kit, mi történik az adataikkal, hogyan dolgoznak a hackerek, miért nem ingyenesek valójában az "ingyenes" szolgáltatások és miért is nincsenek biztonságban a felhasználók. Beszélgetés tudatosságról 45 percben, bármilyen korosztálynak!

Kiművelt emberfők – Széchenyi 225

2016. november 18-án az Újpesti Csokonai Gimnázium megnyerte a kerületi történelemversenyt, amely teljes egészében a 225 éve született Széchenyi Istvánról szólt.

A felkészülést már elég korán, nyár elején elkezdtük. Év végén az iskola könyvtárából megszereztünk pár, a versenyhez szükséges könyvet. Június vége felé pedig egy teljes napot a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban töltöttünk a maradék szakirodalom összegyűjtésével. Még aznap kiosztottuk a csapaton belül, hogy ki melyik Széchenyivel kapcsolatos könyvet dolgozza föl.

Szeptemberben megkaptuk az első feladatlapot. Eleinte nehezen indult a csapatmunka, később mégis sikerült közösen megoldanunk, épphogy a határidőn belül. Októberben megérkezett a második feladatlap. Azt már sikerült önállóan megcsinálnunk. Mindenki az ő rá bízott szakirodalomhoz kapcsolódó feladatokat dolgozta ki.

Novemberben sor került a következő fordulóra, amely már külső helyszínen volt, az összes résztvevő csapat jelenlétében. A Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt gyülekeztünk és itt is került sor az első feladat megoldására.  Nem is lehetett volna a versenyhez méltóbb helyet keresni, hisz tudjuk, hogy Széchenyi egy évi jövedelmét ajánlotta fel egy Magyar Tudós Társaság alapítására, amely most a Magyar Tudományos Akadémia nevét viseli. Később együtt átsétáltunk a Lánchídon, utána megoldottunk még egy feladatlapot, majd a siklóval felmentünk a Budai várba. A verseny folytatására az MTA budavári dísztermében került sor. A terembe belépve egyre izgatottabb lett mindenki. 9 feladat volt összesen. Két feladatot szeretnék kiemelni ezek közül: az egyikben párbeszédek szereplőit kellett felismernünk, amit a Könyves Kálmán Gimnázium diákjai jelenítettek meg a reformkornak megfelelő öltözetben; a másik feladat címe: Ki volt ő? A feladat lényege az volt, hogy egy reformkori személyről mutattak egy képrészletet, és fel kellett ismernünk.

Úgy gondolom, hogy az ebben a feladatban való teljesítésünknek, csapatmunkánknak és felkészítő tanárunknak köszönhető az, hogy megnyertük a versenyt. Valójában tényleg nem számítottunk rá, a második helyezésért küzdöttünk. Természetesen nagyon örültünk az eredménynek és még nagyobb izgatottsággal vártuk a másnapi kirándulást.

Szombat délelőtt megérkeztünk Nagycenkre. Elsőként a Széchenyi-kastélyhoz látogattunk el, ahol egy idősebb úr fogadott. Többek között elmesélte a Széchenyi család történetét, hogyan tettek szert vagyonukra és hogyan szereztek nemesi címet. A mauzóleum volt  a következő állomás. Az ott körbevezető úrtól is szerezhettünk pár érdekes információt mind a korról, mind Széchenyiről.

Összességében élménnyel teli, remek két nap volt, ahol nem csak tudásunkat mutathattuk meg, hanem még több információra szert tehettünk.

8. c osztályos tanulónk, Helli Dávid (#14) pályára lépett Bécsben az U13-as és U15-ös amerikai futball "Next Generation Team Hungary" együttesében az osztrák korosztályos válogatottak ellen. Gratulálunk!
A kerületi Berda József szavalóversenyen a 7. évfolyamosok közt Gali Abigél (7.b, felkészítő tanára: Borbély Edit) ötödik, a 8. évfolyamosok között pedig Sárközi Máté (8.c, felkészítő tanára: Sándor Zsolt) negyedik helyezést ért el.Ferencz Petra Anita, 6. a osztályos tanulónk 2. lett a szlovákiai Galántán rendezett nemzetközi judo kupán. Gratulálunk!Kollégánk sikere:

Kollégánk, Kutas József az Élet és Irodalomban publikál.
Írását itt tesszük közzé:

Fekete és fehér

                                                  „Elsorvadtam feketére, kikoptam fehérre.”  Po Csü-Ji 

 

 Senki sem tanított sakkozni, így nem tudom, szabályosan tologatom-e a kicsi fabábukat ide és oda, vagy szertelen és rémült képzeletem parancsait követem, de tény, hogy szórakoztat a játék; szórakoztat, és éberen tart.

 Mivel nincs kitől megkérdeznem, helyesen cselekszem-e, amikor a futót áthúzom a pályán, vagy a gyaloggal szemtől-szembe támadom a huszárt, nem merülnek fel kérdőjelek tetteim jogosságát illetően.

 Szabad vagyok. Fekete és fehér mezők ura, sőt, uralkodónője, ha megfordítom a táblát, átveszem ellenfelem szerepét, és Sárává változom.

 Nem hagyhatom abba a játékot, míg vissza nem tér – és vele együtt a többiek, akiket elnyelt az erdő: a vadon, amely engem életben hagyott, s mely egyelőre csak jelenlétével fenyeget engem, a hajdani kisfiút.

 Éjszaka van körülöttem.

 A ház, amit még apám apja épített, roppant falaival távol tartja a sötétséget, ugyanakkor bebörtönöz; védelmez és fogva tart, akár a szeretet.

 A fekete gerendák biztosítanak, hogy semmi és senki nem törhet rám odafentről, ajtón csüngő óriási lakat és az ablakok vasreteszei a barátaim és őreim egyben, fehérre meszelt síkokon borzongó árnyékok a beszélgetőtársaim, segítenek elűzni az egyforma órák szellemeit. Néha úgy érzem, mindez a fantázia szüleménye, és semmi sem igaz az egészből, ám ekkor megszólít egy régen hallott hang, s visszacibál ebbe a világba.

 Sára a lelkemre kötötte, hogy mindennap játsszam le vele egy-egy partit.

 – Ez azt jelenti, hogy emlékszel rám – mondta búcsúzóul, és megigazította a vörös hajloboncot leszorító és elrejtő, szürke kendőt –, nem felejtesz el. És ha nem felejtesz el, majd elvehetsz feleségül – azzal a két öles termetű férfi közé lépett, akár egy láthatatlan kútba, rögtön eltűnt a szemem elől. Hangja csilingelt még: – De ne csalj ám, hallod? Meg ne próbálj csalni!

 Utánakiáltottam, hogy nem ismerem pontosan a lépéseket, mert eddig senki sem ért rá velem foglalkozni, de Sára nem felelt, lépteit, ruhasuhogását abban a pillanatban felfalta az erdő, amint elhagyta a házat.

 Hetekig tartott, míg bejártam a rám bízott területet, és padlástól pincéig átkutattam az épületet – végig a hónom alatt szorongatva az összecsukott táblát, amit nem mertem használni. Sára mindenhová elkísért: biztatott, korholt, veszekedett vagy cirógatott; hol érveket sorakoztatott fel, hol kurta életű bátorságra bírt.

 A gyertyaláng most vöröslő hajkoronáját idézte, a függönyök súrlódása ruhája hangjait. A ház életre kelt, szólt hozzám, és én válaszoltam.

 Így történt, hogy az egyik este, amikor az erdő átalakult vadászó, veszélyes lénnyé, bezárkóztam, és kinyitottam a táblát. Felállítottam a kicsi bábokat, és megkezdtem a harcot. Sára szerette a sötét színeket, így én voltam a fehér sereggel.

 Az örökül hagyott feltételek betartása azonban hatalmas gondot jelentett.

 – Gondoskodj mindenről, amíg távol vagyunk – kötötték lelkemre bátyáim, és tarkón veregettek.

 Hogyan vehettem volna át az összes terhet, amelyek az ő széles vállaikat nyomták? Örültem, ha az erdőt távol tarthatom a küszöbtől, s ezt úgy valósíthattam meg, ha halottnak tettetem magamat. Bezárkóztam, a padlás-pince tartalékait használtam, és iparkodtam keveset mutatni magamból.

 Csakis napvilágnál merészkedtem a rengeteg sarkáig, hogy letörjek egy-két elszáradt gallyat (a tél kutya kemény errefelé), vagy meglátogassam a közeli málnást (szedtem egy-két marékkal, aztán, uzsgyi, vissza a rönkfák mögé), esetleg felkeressem a vékonyka patakot, hátha fennakadt egy pisztráng a lelógó ágak tövisein.

 Annál könnyebben ment a benti takarítás, karbantartás. Testvéreim büszkék lehetnek rám: a padló ragyog, a sarkokban nem pókok laknak, hanem a gyertyák disszidens fényei, az evőeszközök csillognak-villognak.

 – Tanulj minden nap egy keveset – figyelmeztetett anyám, aki azt szerette volna, ha (apám végakarata szerint) ügyvéd, tanár, ügynök vagy egyéb intelligens naplopó válik belőlem. – Ne hanyagold el a könyveidet.

 Könnyű azt mondani! Igaz, hogy rendelkezésemre állt a családi könyvtár, de azon az őszön léptem át a tizedik életévemet, így csupán találomra válogathattam a kisebb-nagyobb kötetek közül, többnyire szín, súly vagy egy-egy érdekesebb szó és bekezdés alapján.

 Mivel anyámat és bátyáimat évek óta lefoglalta a folyamatos küzdelem, amelynek vége a kétségbeesett és kockázatos menekülés lett, s melynek során távoli unokatestvéremet, Sárát is magukkal vitték, rájuk nem számíthattam. Néhány kósza esti mese, egy-két, foghegyről odavetett megjegyzés: ennyi volt az egész.

 Még szerencse, hogy apám megtanított írni-olvasni. Talán többre is futotta volna az erejéből, ha a végzetes és elháríthatatlan betegség le nem teríti.

 Jobbára könnyen követhető meséket olvastam: a Grimm-testvérek, Hauff, majd később Poe hátborzongató történeteit; a Micimackót és Tom Sawyer kevésbé véres, ám annál tanulságosabb históriáit, de olyan albumra, amellyel matematikai, biológiai vagy netán kémiai ismereteimet fejleszthettem volna, nem akadtam sehol.

 – Ne csalj – mondta Sára.

 Ez volt a legnehezebb valamennyi közül.  Néhány homályos emlékfoszlányon kívül nem voltak kézzelfogható támaszaim – a játék valódi értelmével, sőt, céljával sem voltam tisztában.

 A rejtvény megoldásában most se a lakat, se a rács, se a zajtalanul alázuhogó függönyök nem segítenek. A helyiség fény-árnyék viszonyai egybevágnak a sakktábla négyzetrácsos beosztásával, és néha eltévedek a külső és a belső világ osztott labirintusában.

 Mihez képest ne csaljak?

 Az én új és rögtönzött szabályaimhoz ragaszkodjam, vagy az övéihez, amelyeket magával vitt, anélkül, hogy beavatott volna?

 Mit tartsak be: az ismerős vagy az ismeretlen normáit?

 Honnan tudjam, melyik az ismerős és melyik az ismeretlen? Meglehet, amit én idegennek és életszerűtlennek vélek, az maga az igazság, és viszont: mostani játékomnak annyi köze van ahhoz, amit a nagyvilágban játszanak, mint egy tárgynak tulajdon árnyékához.

 Szó sem lehetett tehát csalásról, stiklizésről – nyugodt szívvel tologathattam a fekete figurákat –, nem kellett tartanom a lelepleződéstől, hiszen bábuim mozgása sokszor esetleges volt, tükrözve pillanatnyi lelkiállapotomat. Senki sem volt, aki rám szólt volna.

 Emlékeztem Sárára – hiszen ez volt a cél –, ennél többet nem tehettem.

 Ébren voltam, egyetlen zörej sem kerülte el a figyelmemet. A legnagyobb hóvihar vagy az ablak alatt csatázó őszi szarvasok dobaja sem téveszthetett meg: szívem és értelmem ajtajai tárva-nyitva álltak, hogy a visszatérők egyetlenegy minutumot se pazaroljanak el, és azonnal átélhessék az otthon összes örömét.

 Esős délutánokon, mint amilyen ez a mai, hajlamos vagyok a pesszimizmusra, és úgy vélem, hogy túlságosan egyoldalú a küzdelem, amit a fehér királynő kegyeinek megszerzéséért folytatok. Rémlik, hogy hajdanán nem ez volt a játék célja (a büszke és komor, lassú és tompa király legyőzéséért szálltunk síkra), ám a régmúlt és a jelen ugyanúgy egybemosódik, mint a sakkmezők és a szoba vonalai közé zárt világ.

 Az ablaküvegen doboló esőt nehezen különböztetem meg a bősz bikák viadalaitól.

 Suhognak a függönyök, ahogyan a rosszul illeszkedő ablaktáblák között szabadon jövő-menő szél mozgatja őket (fehér olvad a feketébe), és ez a monoton, mélyen áramló nesz megnyugtat.

 Órákig el tudnám hallgatni, miközben egyik gyalogot a másik után veszítem el, hogy fehér királyom közelebb férkőzhessen a fekete királynőhöz. Módszeresen tisztítom meg az utat, mert Sára sohasem kedvelte a kapkodást, és élvezem, amint türelmem meghozza a gyümölcsét: a ragyogó, tiszta királynő némi vonakodás után átengedi magát finom modorú legyőzőjének. Csupán egy futót tartok magam mellett, afféle elegáns kísérőként, míg őt két daliás bástya és három-négy fürge gyalog kíséri.

 Még néhány pillanat, és elérem célomat –  már nem marad egyéb tennivaló, mint eloltani a világosságot, és a nyugalom sötét lepleibe burkolózva várni a következő napot; lehet, hogy a családom nem akar ebben a zuhéban útra kelni, az erdőszéli szállóban töltötték az éjszakát, hogy frissen és kipihenten vághassanak neki az út utolsó szakaszának.

 Én készen állok.

 – Szervusz, Sára – mondom, és előretolom az utolsó négyzetre a fekete futót. – Szervusz, drágám.

 – Szervusz, kedvesem – jön a válasz, és mintha a figura apró fátyla könnyedén meglebbenne. – Örülök neked.

 Befejeztem a partit.

 Mélyet lélegzem, és alámerülök a csöndbe – nem zavarnak a ház körüli zajok sem; nem csupán az épület, a vadon is diskurál velem: apró lépésekként koppan az eső az avaron, a szél halk beszélgetéshez hasonlít, egymástól eltérő légáramlatok csevelyéhez.

 Zuhog a fehér-fekete függönyeső.

 A léptek közelítenek, majd megállnak mellettem.

 – Hagyjuk aludni? – kérdi az egyik. – Mindjárt uzsonnát kell osztanunk.

 – Majd félretesszük a részét –, így a másik. – Látod, milyen boldog.

 – A sakkot el kéne venni tőle. Leesik a tábla, és összezúzza az ujjait.

 – Gurítsd arrébb a széket, úgy, óvatosan. Ne! A fekete királynőt ne! Azt keresi mindig legelőször, amikor felébred.


Iskolánkban megrendezésre került az alsó tagozatos szavalóverseny. A kicsi gyerekek gyönyörű versekkel álltak színpadra.
Évfolyamonként az első három hely került kiosztásra .

1. évfolyam:

1. Szöllősi Laura 1. c          Cím: Nemes Nagy Ágnes: Akácfa     

T.: Galiné Szabó Katalin

2. Herczeg Lili 1. b             Cím: Nemes Nagy Ágnes: Nyári rajz 

T: Szilva Istvánné

3. Fekete Liza Anna 1. b     Cím: Nemes Nagy Ágnes: Éva és a liba         

T: Szilva Istvánné

3. Kozák Hanna 1. a         Cím: Weöres Sándor: Galagonya       

T: Gergely Olga Gabriella
2. évfolyam:

1. Kádár Bende 2. b    Cím: Nemes Nagy Ágnes: Lila fecske

T: De-Petris Ágnes

2. Kovács Lelle 2. b    Cím: Nemes Nagy Ágnes: A csiga    

T: De-Petris Ágnes

3. Nagy Niki 2. b        Cím: Nemes Nagy Ágnes: Égi fagylalt           

T: De-Petris Ágnes
3. évfolyam: 

1. Polgár Csinszka 3. b    Cím: Nemes Nagy Ágnes: Fekete hattyú                   

T: Tarné Éder Marianna 

2. Bujka Violetta 3. a      Cím: Nemes Nagy Ágnes: Madarak               

T: Závoti Mária 

3. Szabó Bettina 3. b      Cím: Nemes Nagy Ágnes: Nyári rajz              

T: Tarné Éder Marianna
4. évfolyam:

1. Károlyi Réka 4.b       Cím: Nemes Nagy Ágnes: Ki ette meg a málnát?      

T: Salamonné Simonffy Zita

2. Szabó Fanni 4. d     Cím: Nemes Nagy Ágnes: A Krisztinában     

T: Csimár Gyöngyi

3. Laza Tamás 4.d          Cím: Kiss Ottó: Mindenki nevessen              

T: Csimár Gyöngyi
Ferencz Brigitta, 10.a osztályos tanulónk a Németországban rendezett ifjúsági szumó Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett a -60 kilós súlycsoportban, míg testvére, Ferencz Petra Anita, 6.a osztályos tanulónk az 5. helyet szerezte meg a -45 kilósok között. Szívből gratulálunk!
Szabó Dániel (Újpest Bulldogs), korábbi általános iskolás diákunk pályára lépett az U19-es amerikai futball magyar válogatott történelmi, első mérkőzésén Szlovákia ellen. Gratulálunk!Ferencz Petra Anita, 6. a osztályos tanulónk magyar bajnok lett a judo "diák A osztály" -45 kilogrammos kategóriájában az UTE színeiben. Gratulálunk!
Ferencz Petra Anita, 6. a osztályos tanulónk 3. helyezést ért el a paksi judo Atom-kupán a "diák A osztály" 45 kilogrammos kategóriájában. Gratulálunk!
SIKEREINK A 2015/16-OS TANÉVBEN

Kerületi Versfaragó verseny:
JUDO:
TÁNC:


Arany Minősítés a Kárpátmedencei Tehetségkutatón
Rimóci dalcsokrot énekelt a Margaréta Énekegyüttes
 
2016. április 23-án rendezték Nagykovácsiban a "Dunán innen Tiszán túl" Kárpátmedencei Gyermek- Ifjúsági Népművészeti Tehetségkutató Verseny országos döntőjének budapesti és Pest megyei válogatóját, melyen a Margaréta Énekegyüttes (tagjai: Bubisz Rebeka 11.b, Géczi Zsanett 9.b, Keresztesi Anna 9.a, Kovács Petra 9.b, Pálinkás Anna 11.b, Pintér Kármen 10.a, Szabados Zsófi, Varga Eszter 10.a) Arany minősítést szerzett rimóci dalcsokrával!

Arany Diploma
Kórussiker az Éneklő Ifjúságon
 
2016. április 21-én, csütörtökön tartották a IV. Kerületi Éneklő Ifjúság Minősítő Kórushangversenyt az Ady Művelődési Központban, melyen a Csokonai Gyermekkar Arany Diploma minősítést szerzett. A kórus zongorakísérője Gerecze Péter 8.b osztályos tanuló volt. Péter - akinek tanára Virág Józsefné, az Erkel Gyula Újpesti Alapfokú Művészeti Iskola zongoratanára - jövőre a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatja tanulmányait. A koncerten másodkarnagyként felléptek még Filip Kitti 2.c-, valamint Szaszkó Réka 6.c osztályos tanulók.
A zsűri tagjai voltak:
Márkusné Natter-Nád Klára karnagy, a Magyar Kultúra Lovagja kitüntetés birtokosa, a Kodály társaság elnökségi tagja, a Bárdos társaság főtitkára, a KÓTA elnökségi tagja, zenei szakíró
Anker Antal karnagy, a Magyar Kultúra Lovagja kitüntetés birtokosa, KÓTA tiszteletbeli tagja, nyugalmazott főiskolai tanár
Szilágyi Éva, az Erkel Gyula Zeneiskola énektanára
Köszönet minden kollégának és szülőnek a segítségért!

A kerületi fizika versenyen a következő nagyon szép eredmények születtek:

7. évf.
Kőrös Kornél 7.c                   3. hely

8. évf.
Zsár Dániel 8.a                     1. hely
Kovács Imre Levente 8.b     2. helyForrás: ujpest.hu


A Kenguru matematika verseny eredmények megtekinthetők ITT.
Minden tanulónak gratulálunk!
A kiemelt tanulók különösen szép eredményt értek el.Elsősegély nyújtó verseny

Sí Diákolimpia - tanítványunk sikere
Gyermeki Kreativitás

Iskolánk tanulója, Sonkoly Leon saját készítésű repülőgép makettel örvendeztetett meg minket.


Katonasulis sikerek ITT


Kerületi Műveltségi, Népdal- és Műdaléneklési Versenyeredmények
Arany-, ezüst-, bronz minősítések a csokonaisoknak

2016. január 22-én rendezték a Kerületi Népdaléneklési Versenyt az újpesti Polgárcentrumban. Az 5-6. osztályos szóló kategóriában Baraksó Levente 5.a osztályos tanuló Ezüst minősítést szerezett. Az 5.-6, osztályos kisegyüttes kategóriában az Ibolyavirág kisegyüttes tagjai Molnár Zsófia, Nemoda Lilla, Varga Orsolya és Obbágy Szonja 6.a osztályos tanulók Arany oklevelet kaptak. A 7.-8. osztályos szóló kategóriában Papp Lina (7.b) Bronz minősítést kapott. A 7.-8. kiscsoport kategóriában a Nefelejcs kisegyüttes tagjai Májai Vivien, Papp Lina és Somogyi Gergő (7.b) és Dósa Zsófia (8.b) osztályos tanulók Ezüst minősítést szereztek.A középiskolai énekegyüttes kategóriában A Margaréta Énekegyüttes Bubisz Rebeka 11.b, Géczi Zsanett 9.b, Ilkei Lili 9.b, Katolai-Nagy Fanni 9.b, Kovács Petra 9.b, Pálinkás Anna 11.b, Pintér Kármen 10.a, Szabados Zsófia 10.b és Varga Eszter 10.a Arany oklevelet szereztek. 
Felkészítő tanárok: Borbély Edit és Pászti Károly 
2016. február 18-án hirdették ki a Kerületi Műveltségi Vetélkedő eredményeit. A három fordulós versenyen két csapattal indultunk. A Csokonai Zene- és Dalegylet (Madarász Nikolett, Papp Lina, Somogyi Gergő 7.b osztályos tanulók) a 9., a Fából Faragott Királylányok (Géczi Zsanett, Katolai-Nagy Fanni, Kovács Petra 9.b osztályos tanulók) 5,helyen végeztek. Köszönet Fizil Szilvia szülőnek a segítségért! 
Felkészítő tanár: Pászti Károly
2016. február 18-án a Pécsi Sebestyén Ének-Zene Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában tartották a Kerületi Műdaléneklési Versenyt, melyen Géczi Zsanett Ezüst Oklevelet szerzett. 
Felkészítő tanár: Pászti Károly

Az oklevelek és fotók megtekinthetők a Galériában.


Szép eredmények a kerületi népdalversenyen

2 Arannyal, 2 Ezüsttel, 1 Bronzzal tértünk haza
 
Hír:
2016. január 22-én rendezték a Kerületi Népdaléneklési Versenyt az újpesti Polgárcentrumban. Az 5-6. osztályos szóló kategóriában Baraksó Levente 5.a osztályos tanuló Ezüst minősítést szerezett. Az 5.-6, osztályos kisegyüttes kategóriában az Ibolyavirág kisegyüttes tagjai Molnár Zsófia, Nemoda Lilla, Varga Orsolya és Obbágy Szonja 6.a osztályos tanulók Arany oklevelet kaptak. A 7.-8. osztályos szóló kategóriában Papp Lina (7.b) Bronz minősítést kapott. A 7.-8. kiscsoport kategóriában a Nefelejcs kisegyüttes tagjai Májai Vivien, Papp Lina és Somogyi Gergő (7.b) és Dósa Zsófia (8.b) osztályos tanulók Ezüst minősítést szereztek.A középiskolai énekegyüttes kategóriában A Margaréta Énekegyüttes Bubisz Rebeka 11.b, Géczi Zsanett 9.b, Ilkei Lili 9.b, Katolai-Nagy Fanni 9.b, Kovács Petra 9.b, Pálinkás Anna 11.b, Pintér Kármen 10.a, Szabados Zsófia 10.b és Varga Eszter 10.a Arany oklevelet szereztek. 
Felkészítő tanárok: Borbély Edit és Pászti Károly
Mire lehet/ne jó az iskola pályázat eredményei

 

Makett kategória

Két I. helyezett: Molnár Zsófi 6. a.

                              és Nemoda Lilla,Varga Orsolya,Pintér Anna csapata 6.a.

                             of.: Miklovocz Katalin

 

Rajz kategória

 

I.     helyezett:  Laskovics Lilla, Borsos Katalin páros 4.a.

II.    helyezett:  Ferenc Petra 5.a.

III.   helyezett :Császár Dominika 6.b.

                      of.-ök: Borzási Erzsébet,Sándor Zsolt és Borbély Edit

 

Esszé kategória:

 

I.  helyezett: Pruzsinszky András ,Molnár Kitti páros 6.b.

              of: Borbély Edit

 


A kerületi Szabó Lőrinc szavalóversenyen is szép sikereket értek el tanulóink.

A kerületi Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen a 7. évfolyamosok mezőnyében Fullajtár Ákos (felkészítő tanára Kutas József) 4. helyezést ért el , a 8. évfolyamosok közt pedig 3. helyezett lett Klujber Enikő (felkészítő tanára Csapó Pál).


Ferencz Petra Anita, 5.a osztályos tanuló hétvégén második lett az Érden megrendezett "Szumó Utánpótlás Olimpia" U12-es korosztályában.

Informatikai verseny beszámoló

A versenyen ebben az esztendőben a 4.-8. évfolyammal vettünk részt közel 400 tanulóval.

A kishód kategóriában (4. évfolyam) idén 666 induló volt országosan, iskolánkból a legjobb helyezéseket a következő tanulók érték el:

Iskolai helyezés

Országos helyezés

Név

Pontszám

1

1

Tessy Olivér

141

1

1

Hegymegi Ákos

141

2

3

Bóna Benjámin

133

2

3

Donáth Orsolya

133

3

5

Hák Botond

125

3

5

Kovács Petra

125

4

6

Istenes Oszkár

121

5

8

Tóth Viktória

117

5

8

Nagy-Bozor Nóra

117

6

10

Tiborfi Máté

113

7

12

Lőrinc Bianka

109

7

12

Czene Magdolna

109

7

12

Borsos Katalin

109

A benjamin kategóriában (5.-6. évfolyam) idén 3609 induló volt országosan iskolánkból a legjobb helyezéseket a következő tanulók érték el:

Iskolai helyezés

Országos helyezés

Név

Pontszám

1

17

Amler Dávid

172

2

19

Kállai Gábor

168

2

19

Kamarás Patrik

168

3

22

Kis Beatrix

164

4

25

Kadlót Patrik

160

4

25

Kertész Alexandra

160

4

25

Szilágyi Nikolett

160

5

28

Mayer Marcell

156

6

31

Kósa Márkó

152

7

34

Fábián János

148

7

34

Pruzsinszky Ágnes Réka

148

 

 

A kadét kategóriában (7.-8. évfolyam) idén 4257 induló volt országosan iskolánkból a legjobb helyezéseket a következő tanulók érték el:

Iskolai helyezés

Országos helyezés

Név

Pontszám

1

9

Kreisz Bálint

184

2

15

Bánsági Bence

172

3

24

Czinszky Fanni

156

3

24

Ecsedi Maja

156

4

25

Kiss Barnabás

155

5

26

Vörös Márton

152

6

28

Kiss Donát

148

6

28

Kovács Gergely

148

7

32

Köleséri Liliána

144

8

35

Soós Viktória

140

9

39

Somogyi Gergő

136

 

Focistáink sikerei az UTE által szervezett Talent Kupán:
Az okleveleket ITT és ITT tekinthetik meg.
A Bolyai Magyar Csapatverseny 2015-ös díjkiosztóján örömmel értesültünk tanítványainak sikeréről.
4. helyezést ért el a 8.a osztály csapata. Tagok: Kovács Botond, Kreisz Bálint, Vörös Márton, Zsár Dániel
Gratulálunk!
A Bolyai Matematika Csapatverseny 2015-ös díjkiosztóján örömmel értesültünk tanítványainak sikeréről. A hetedikes és a nyolcadikos csapatunk is dobogós helyezést ért el a területi döntőn. A hetedikesek a 3. helyen végeztek, a nyolcadikosok pedig másodikok lettek. Jó volt látni őket a színpadon, és hallani a nekik szóló tapsot.

Remekül szereplő gyerekeink névsora :
Osztály/kategória: 7.a
Csapatnév: Beoltottak
1. diák: Bánsági Bence
2. diák: Csárdás Attila Róbert
3. diák: Kőrös Kornél
4. diák: Pásztor Dávid
Felkészítő tanár(ok): Zsobrák Róbert

Osztály/kategória: 8.a
Csapatnév: Nokedli
1. diák: Kreisz Bálint
2. diák: Pintér Barnabás
3. diák: Nemoda Balázs
4. diák: Soós Viktória
Felkészítő tanár(ok): Szabóné A. Erika

SIKEREINK A 2014/15-ÖS TANÉVBEN

És a tanév végi összegyűjtött sikereinket is szeretettel osztjuk meg olvasóinkkal ITT.

Összegyűjtött dicséretek májusban

2015. május 13.

 

2015.évi német nyelvi Országos Általános Iskolai

Tanulmányi Verseny IV. kerületi forduló II. kategória

Strasszer Margit 8.a                                                              1. helyezés

Felkészítő tanár: Szigeti Lászlóné

Angol nyelvi háziverseny II. forduló

6. évfolyam: Tarnai Viktória, Farkas Regina                        1. helyezés

Bánsághi Bence                                                                     2. helyezés

Helli Dávid                                                                            3. helyezés

7. évfolyam: Gyurikó Csaba                                                 1. helyezés

Kovács Levente                                                                     2. helyezés

Horváth Dorottya                                                                           3. helyezés

 

8. évfolyam Tátrai Bettina, Postás Rebeka                                     1. helyezés

Kertész Dzsenifer                                                                  2. helyezés

Horváth Dóra                                                                        3. helyezés

Felkészítő tanárok: Hegyi Károlyné, Hughes Márta, Juhász Tímea

Kerületi fizika verseny

Pintér Barnabás 7.a                                                               ezüst fokozat

Kovács Imre Levente 7.c                                                                 bronz fokozat

Kertész Dzsenifer 8.b                                                            arany fokozat

Balogh Marcell 8.a                                                                bronz fokozat

Felkészítő tanár: Korándi Ildikó

Újpesti helytörténeti vetélkedő                                            2. helyezés

Drávucz Beáta, Ladányi Richárd, Sas Márk 11.a

Felkészítő tanár: Kiss László

Simonyi Zsigmond helyesírási verseny kerületi forduló

Szeirovicza Dorina                                                                2. helyezés

Felkészítő tanár: Sándor zsolt

IV. Országos Szépíró verseny kerületi forduló

Csereklye Patrícia 3.a                                                            1. helyezett

(bejutott a fővárosira)

Felkészítő tanító: Kalász Béláné

Házi helyesírási verseny

2. évfolyam

Kovács Nóra 2.a és Szilágyi Viktória 2.d                              1. helyezés

Bors Lilla 2.b                                                                        2. helyezés

Kiss-Leskó Máté 2.d                                                             3. helyezés

3. évfolyam

Tesy Olivér 3.a és Farkas Alexandra 3.b                              1. helyezés

Pintér Beáta 3.b                                                                     2. helyezés

Ragó Máté, Szabó Lilla 3.b és Bene Viktória 3.c                            3. helyezés

4. évfolyam

Szüllő Dorina 4.c                                                                   1. helyezés

Klujber Zsolt 4.c                                                                    2. helyezés

Rutz Dávid 4.a                                                                      3. helyezés

Felkészítő tanítók: Barabási Józsefné, Csimár Gyöngyi,

Salamonné Simonffy Zita, Kalász Béláné, Szilva Andrásné,

Galiné Szabó Katalin, Kuruczné Hudák Judit, Dombovári Erzsébet

 

kerületi helyesíró verseny

Szirovicza Dorina 5.a                                                            2. helyezés

Kovácsházy Anna 6.a                                                           6. helyezés

 

kerületi vers- és prózamondó verseny

Pintér Barnabás 7.a                                                             6. helyezés

Felkészítő tanár: Sándor Zsolt

 

Iskolai alsós szavalóverseny

 

1.-2. évfolyamosok kategóriájában

Kerényi Csenge 2. c                                                                        1. helyezés

Kerényi Zsombor 2. c                                                                     2. helyezés

Bors Bertalan 1. b, Polgár Csinszka 1. b, Krekács  Bianka 2. c               3. helyezés

Bujka Violetta 1. a                                                                                   4. helyezés

Laza Tamás 2. d                                                                             5. helyezés

Felkészítő tanítók:  Vindics Péterné, Tarné Éder Marianna,

Závoti Mária, Csimár Györgyi

 

3.-4. évfolyamosok kategóriájában

Óvádi Letícia 3. c                                                                           1. helyezés

Séra Gábor 3.c,    Almási Bence 4.b                                               2. helyezés

Pintér Beáta 3.b, Dergez Alexa 4.a, Rutz Dávid 4.a, Vezsenyi Noémi 4.a          3. helyezés

Felkészítő tanítók: Galiné Szabó Katalin, De Petris Ágnes,

Szilva Istvánné, Dombovári Erzsébet

 

Hevesy György országos kémiaverseny kerületi forduló

Kreisz Bálint 7.a                                                                             2. helyezés

Felkészítő tanár: Gruden Dezső

 

Zrinyi Ilona matematikaverseny

Kreisz Bálint 7.a                                                                    10. helyezés

Felkészítő tanár: Tóth Mariann

 „Farsangi vigasságok” rajzpályázat                          kimagasló eredmény

Csereklye Patrícia, Süli Boglárka 3.a       

Szirányi Zsófia 1.a, Boros Panna Tamara 2.c                                

Felkészítő tanító: Borzási Erzsébet, Szirányi-Balogh B.

 

„Vigyázz a Földre!” rajzpályázat

Márton Anna 6.a                                                                  1. helyezés

Felkészítő: Szabó János

 

„Föld napja” kerületi rajzpályázat

Csurdi Emese 2.b                                                                  2. helyezés

Károlyi Réka 2.b                                                                   különdíj

Felkészítő: Salamonné Simonffy Zita

 

Kerületi komplex képzőművészeti verseny                          grafikai különdíj

Göblyös Virág Tímea

Felkészítő tanár: Szabó János

 

„AZ én Újpestem” képzőművészeti pályázat

Kucsák Szimonetta 7.a                                                          Fődíj

Imri Szilvia 7.a                                                                      részvétel

 

Bp-i Tavaszi Fesztivál záró programján

fellépett a Csokonai Gyermekkar is (11 kórus 660 énekes)

 

Éneklő Ifjúság Minősítő Hangverseny                                Arany minősítés

Felkészítő tanár: Pászti Károly

 Kerületi  Diákolimpia IV.kcs Röplabda Leány                                     1. helyezés

Részvevők:Varga Viktória 8.b, Kucsák Nikoletta 7.b,

Kucsák Szimonetta 7.a, Kovács Dorottya 5.b, Gali Abigél 5.b,

Molnár Zsófia 5.b

Felkészítő tanár: Tóth Árpádné, Nagy Lászlóné

 

Fővárosi Diákolimpia IV.kcs Röplabda Leány                                     1. helyezés

Részvevők:Varga Viktória 8.b, Kucsák Nikoletta 7.b,

Kucsák Szimonette 7.a, Kovács Dorottya 7.a, Gali Abigél 5.b,

Molnár Zsófia 5.b

Felkészítő tanár: Tóth Árpádné, Nagy Lászlóné

 

Diákolimpia IV.kcs Röplabda Leány Országos elődöntő           3. helyezés

Részvevők:Varga Viktória 8.b, Kucsák Nikoletta 7.b,

Kucsák Szimonette 7.a, Kovács Dorottya 7.a, Gali Abigél 5.b,

Molnár Zsófia 5.b, Juraszik Szolanzs 8.b

Felkészítő tanár: Tóth Árpádné, Nagy Lászlóné

 

Kerületi  Diákolimpia III.kcs Röplabda Leány                                     1. helyezés

Résztvevők: Gali Abigél, Kovács Dorottya, Molnár Zsófia 5.b

Borsos Katalin, Laskovics Lilla 3.a  Czene Magdolna 3.c

Ez a csapat a fővárosi versenyen a 3. helyet szerezte meg.

 

Kerületi Diákolimpia IV.kcs. fiú többpróba verseny                            2. helyezés

Kallós Levente 8.a, Gulyás Artúr 8.a, Kruss András 8.b,

Vörös Márton 7.a, Kovács Botond 7.a, Zsár Dániel 7.a

Felkészítő tanárok: testnevelők

 

Fővárosi  Diákolimpia IV.kcs. fiú többpróba verseny                          6. helyezés

Kallós Levente 8.a, Gulyás Artúr 8.a, Kruss András 8.b,

Vörös Márton 7.a, Kovács Botond 7.a, Zsár Dániel 7.a

Felkészítő: Juhász Krisztián 10.a

 

Fővárosi Diákolimpia atlétika III. korcsoport 60m

Nemoda Balázs 7.a osztályos tanuló 2. lett. Eredményével bejutott az országos döntőbe.

 

Fővárosi Diákolimpia atlétika III. korcsoport magasugrás

Laskovics Laura 7.a osztályos tanuló 2. lett. Eredményével bejutott az országos döntőbe.

 

Újpesti Diákolimpia II.kcs. fiú floorball bajnokság                     2. helyezés

Paszternák Gergő, Ragó Máté, Kiss Ágoston 3.b,

Konzeli Kristóf, Szabó Bence 4.a, Kiss Milán 5.c

Felkészítő: Juhász Krisztián 10.a

 

Újpesti Diákolimpia III.kcs. fiú floorball bajnokság                   2. helyezés

Vasvári Márk 6.a, Kőrös Kornél, Kiss Donát,Kovács Bence,

Benkucs Marcell, Dobay Teodor 6.c

 2015. évi kerületi katasztrófavédelmi ifjúsági verseny                          2. helyezés

Gimnáziumi csapat: Gyuris Vivien, Gál Anita,

Dornfeld Melori, Karg Norbert 10.b

Felkészítő tanár: Proszt István

8.osztályos csapat                                                                                   4. helyezés

Kruss András, Csárdás Ferenc, Major Zoltán, Joó Balázs 8.b

Felkészítő tanár: Déri János

 Kerületi technikaverseny – modellezés                                          4. helyezés

Szafián Marcell 8.a, Kruss András, Zámbó Dominik 8.b

Felkészítő tanár: Déri János

 Dicséret a 10. évfolyamnak a ballagásban nyújtott segítségért!


ARANY és egy különdíj az Éneklőn
Megvédte Arany minősítését a Csokonai Gyermekkar
 
2015. április 28-án rendezték a XIII. kerületi Éneklő Ifjúság Minősítő Hangversenyt a József Attila Művelődési Házban. A zsűri elnöke Rápli Györgyi volt, aki egyben az új Ének-zene tankönyvek szerzője is. A múlt heti IV. kerületi Éneklő Ifjúságon szerzett Ezüst minősítés után nagy volt a tét: sikerül-e visszaszerezni a kórusnak az Arany minősítést, amit 2007 óta minden évben megkaptunk. Mindenki nagyon izgult, gyerekek, szülők és még a kórusvezető is. Hihetetlen figyelemmel, koncentrációval és lélekemelő énekléssel végül sikerült a kitűzött cél: ARANY minősítést szereztünk! Sőt! A zsűri a fellépő kórusok közül külön díjban részesítette a kórus vezetőjét az igényes műsorválasztásért! E nagyszerű eredményekért köszönet minden fellépő kórustagnak, minden segítő szülőnek és kollégának (külön köszönet Salamonné Simonffy Zitának a kísérésért), és nem utolsó sorban a zongorakísérőnknek, Pálla Orsolyának!
Legközelebb május 28-án, 17.00 órakor lépünk fel az Ady Művelődési Központban, ahol egy svéd kórust fogunk vendégül látni a kerület kórusaival együtt, majd május 31-én 18.00 órakor teszünk egyházi szolgálatot az Egek Királynéja Főplébánia templomban.
Pászti Károly, karnagy
Kerületi Fizika verseny 7-8. évfolyamon:

7. évf.:
Pintér Barnabás - ezüst oklevél
Kovács Imre Levente - bronz oklevél

8.évf.:
Kertész Dzsenifer - arany oklevél
Balogh Marcell - bronz oklevél

Gratulálunk a nagyon szép sikerekhez! :-)A a 2015. évi kerületi katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen iskolánk csapata ll. helyezést ért el.
Csapattagok: Gyuris Vivien, Gál Anita, Dornfeld Melori, Karg Norbert 10.b osztály.
Felkészítő: Proszt István
Oklevelüket itt tekinthetik meg.
Kaán Károly XXIII. Országos Természet- és Környezetismereti verseny
kerületi forduló
1. helyezés: Varga Orsolya Hargita (5a osztály)
3. helyezés: Pintér Anna (5a osztály)
6. helyezés: Nemoda Lilla (5a osztály)

A megyei fordulóba az 1.-3. helyezett jut tovább.
Gratulálunk a versenyzőknek!

Bronzeső a kerületi alsós népdaléneklési versenyen
Ezüstöt kapott egy másodikos a harmadikosok versenyén

2015. március 25-én rendezték a kerületi alsó tagozatos népdaléneklési versenyt az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumban. A harmadik és negyedik osztályos korcsoportban szóló és kiscsoport kategóriában indultak azok a tanulók, akik tavaly megnyerték a Csokonai Népdaléneklési Versenyt kategóriájukban. Két kivétellel. Varga Kata ugyanis másodikos osztályos létére vállalta a megmérettetést a harmadikos szóló kategóriában, és rögtön EZÜST minősítést szerzett. Pintér Beáta BRONZ minősítést kapott ugyanebben a kategóriában, aki viszont tavaly nem indult a Csokonai Népdalverseny szóló kategóriájában. BRONZ minősítést szerzett a harmadikos kiscsoport - Csereklye Patrícia, Farkas Alexandra, Süli Boglárka, a negyedikes kiscsoport - Varga Dóra, Barkasó Levente - Kalamár Csaba - és a negyedikes szólistánk, Baraksó Levente is. Felkészítő tanár: Pászti Károly.Lezajlott a fizika háziverseny a felső tagozatosok között. 15 hetedikes és 8 nyolcadikos indult a versenyen. Elsősorban fizikai kísérleteket és eszközöket kellett felismerniük a tanulóknak, akár videóról, akár helyben bemutatva. A verseny arra is szolgált, hogy a kiválasszuk, ki képviselje az iskolát a kerületi versenyen.

7. évf.:
I. Pintér Barnabás 7.a
II. Kovács Imre Levente 7.c
III. Vörös Márton 7.a

8. évf.:
I. Kertész Dzsenifer 8.b
II. Balogh Marcell 8.a
III. László Viktor és Schmidt Péter 8.a

Az első két helyezett jutott tovább a kerületi versenyre, a harmadik a tartalék versenyző.
Az idei Zrínyi Ilona Matematika verseny megyei fordulójában is szépen teljesítettek diákjaink:

2. évf.:
18. Kerényi Csenge
37. Várhegyi Vince
54. Szőke Zsombor
csapatban: VII. helyezés
61. Sitó Eszter
110. Varga Kata
113, Danila Áron
145. Farkasházi Róbert
148. Kerényi Zsombor
3. évf:
12. Tessy Olivér
27. Bene Botond
48. Horváth Dávid
csapatban: IX. helyezés
86. Tiborfi Máté
91. Kovács Petra
92. Hegymegi Ákos
99. Ragó Máté
128. Kozma Levente
149. Simon Marcell
5. évf:
71. Horváth Zsolt
6. évf:
11. Kőrös Kornél
29. Kovácsházy Anna
43. Bánsághy Bence
csapatban: V. helyezés
44. Kiss Donát
7. évf:
10. Kreisz Bálint
91. Soós Viktória

GRATULÁLUNK a résztvevőknek!
OÁTV német nyelv IV. kerületi forduló febr. 25-én
 
2. kategóriában  indultunk (heti 3 órás német csoport)
 
7.osztály:
Pintér Barnabás  IV. helyezés, felkészítő tanár: Szabó Zsuzsa
 
8. osztály:
Strasszer Margit (8.a)  I.helyezés
Géczi Zsanett (8.b)     III. helyezés
felkészítő tanár: Szigetiné Lászlóné
 Ezüst Minősítést kapott a Margaréta Énekegyüttes

Fővárosi Népdaléneklési Versenyt rendeztek Nits Márta emlékére 


2015. február 17-én a Hagyományok Házában tartották a XI. Fővárosi Népdaléneklési Verseny döntőjét, ahol a Margaréta Énekegyüttes egy öregcsertői népdalcsokorral EZÜST Minősítést szerzett. A rangos eseményt a nemrég elhunyt Nits Márta, a népi kultúra, a népművészet rendíthetetlen szolgálójának emlékére rendezték. 
A csapat tagjai: Ádám Emese 10.a, Battonyai Imola 10.a, Bubisz Rebeka 10.b, Csécs Zsuzsanna 11.a, Erdélyi Lea 9.b, Pálinkás Anna 10.b, Pintér Kármen 9.a, Schwartzenberger Panni 10.a, Szabó Fanni 11.a és Varga Eszter 9.a osztályos tanulók voltak, felkészítő tanár: Pászti Károly.
Külön köszönet Strasszer Enikőnek a versenylap és a szép hajfonatok elkészítéséért, valamint Hőger Judit anyukának a sok segítségéért!


Összegyűjtöttük a 2014/15-ös tanév első félévének versenyeredményeit, melyeket itt olvashatnak.

Ferencz Brigitta 8.a osztályos tanuló sportsikerei:


Sumo:  Országos Bajnokság          I.hely
             Utánpótlás Olimpia            I.hely
             Európa Bajnokság             I.hely

      Bulgáriában 3 arany és 1 ezüst éremmel
      az EB legeredményesebb versenyzője.

Judo :  Magyar Bajnokság        I.hely
            Atom Kupa Paks           I.hely
            Európa Kupa                II.hely


Kazinczy Szépkiejtési -verseny eredményei:

5-6. évfolyam

  1. Házlinger Kamilla 
  2. Márton Anna 
  3. Szilágyi Nikoletta 

7-8. évfolyam:

  1. Géczi Zsanett 
  2. Lakner Rebeka 
  3. Kreisz Bálint 

gimnáziumi tagozat:

  1. Drávucz Beáta 
  2. Nyul Regina 
  3. Csécs Zsuzsanna
BABITS KUPA

Kalamár Mátyás 7.a  Az én Újpestem PowerPoint bemutatójával 2. helyezést ért el.
BOLYAI ANYANYELVI VERSENY 2014.

Észak-Pesti területi 2. helyezést értek el tanulóink a 7.a-ból: Kreisz Bálint, Kovács Botond, Vörös Márton, Zsár Dániel

és 6. helyezést pedig szintén a 7.a-ból: Böhm Péter, Juhász Márk, Oláh Márton, Pintér Barnabás
KÉT ARANYÉREM  A KERÜLETI RÖPLABDA DIÁKOLIMPIÁN

Befejeződött a  kerületi röplabda diák olimpia IV. korcsoportjának versenysorozata.

A fiúk is és a lányok is minden meccsüket megnyerték.

Ez a győzelem a lányoknál „kötelező” volt, hiszen mindenki „profi” játékos, igaz néhányuk fiatalabb volt korosztályuknál.

A fiúknál két „profi” játékosunk volt.  A többiek testnevelés órán sajátították el a sportág alapjait.

Lányok:                                                                                         Fiúk:

Szegváry Eszter 8.a                                                                  Balogh Marcell 7.a

Csernus Viktória 8.a                                                                 Kortyis Dominik 7.b

 Fehér Zsófia 8.b                                                                        Wagner Péter 8.a

 Varga Viktória 7.b                                                                     Regős- Nagy Tamás 8.a

Juraszik Szolanzs 7.b                                                               Kallós Levente 7.a

 Kincses Bernadett 6.b                                                             Juhász-Nagy István 7.a

Kucsák Nikoletta 6.                                                                    László Viktor 7.a

Hirt Zsófia 6.b                                                                              Kincses Krisztián 7.b

                                                                                                        Rigó Krisztián 6.c

                                                                                                        Szegváry Zénó 5.a


Nemzetközi Floorball siker

2.-ok lettünk a Stupava Cup-on Szlovákiában

2013. szeptember 25-28. között részt vettünk Stupava-ban a 2002-es születésűek részére kiírt nemzetközi floorball tornán.  Stupava Pozsonytól 10 km –re található Brno irányába. 6 csapatos torna első körében minden csapat játszott mindenkivel, így alakult ki, hogy 1 vereséggel és 4 győzelemmel rögtön a 2.helyen jutottunk az elődöntőbe a Snipers Bratislava-val. Egy magyar csapat legyőzésével jutottunk a döntőbe, ahol ismét találkoztunk a Snipers Bratislava-val, akik 3-2-re nyertek ellenünk.  A 4 nap alatt 7mérkőzést játszottunk, mindennap gyalogoltunk az iskolai szállásunkról a csarnokig 8km-t összesen, szurkoltunk a tornán lévő magyar csapatoknak, barátkoztunk a szlovákokkal. Jól éreztük magunkat, sok élménnyel gazdagodva tértünk haza, reméljük a csapat lendülete kitart a következő nemzetközi tornáig.

Eredményeink:

Csokonai Floorball Team – Trnaby (SVK)              4-1

Snipers Bartislava –  Csokonai Floorball Team    4-3

SZPK (HUN) – Csokonai Floorball Team                                2-3

Csokonai Floorball Team  – Stupava Bogdau (SVK) 8-1

Csokonai Floorball Team – Sokol Gajary (SVK) 12-2

Elődöntő: Csokonai Floorball Team – SZPK (HUN) 2-1

Döntő: Csokonai Floorball Team – Snipers Bratislava (SVK) 2-3Kerületi Kispályás Floorball Diákolimpia a Csokonaiban

Október 1-től 3 héten keresztül keddenként és szerdánként 14.00- 16.0014.00- 16.00 között zajlanak három korcsoportban a küzdelmek. Az elmúlt héten a III. korcsoportosok mérkőzései zajlottak mindkét nemben, ezen a héten a II. és IV. korcsoportosok is ütőt vesznek. A kerületi floorball diákolimpia az egyik legnépszerűbb labdajáték a kerületben így nagy örömünkre szolgál, hogy mi adhatunk helyet ezen sorozatnak. A mérkőzéseket iskolánk tanuló Balogh Norbert, Kovács Attila és Zsiga Ádám vezetik.

Az elmúlt héten a II: korcsoportos fiúk között csapatunk a II. helyezést szerezte meg.

Gratulálunk!

Göblyös Virág Tímea , 10.a osztályos tanulónk Zwevegem-ben (Belgium) vett részt a Sobeka Flanders Cup elnevezésű kajak-kenu versenyen.
Virág eredményei az erős nemzetközi mezőnyben:
szeptember 14. - Kajak 1 500 m                4.hely
szeptember 15. - Kajak 1 200 m                3.hely
                          Kajak 1 500 m               3.hely
                          Kajak 4 500 m               3.hely
Eredményeihez gratulálunk és további hasonló sikereket kívánunk!

A 2012/2013-as tanév eredményei:

KITŰNŐK:

1. a

Fogarasi Anna

 

Kovács Petra

 

Kozma Levente

 

Mógor Barnabás

 

Simon Marcell

 

Süli Boglárka

 

Szabó Eliza

 

Szafián Eszter

 

Tessy Olivér

 

Titkos Máté

 

Varga Zoltán

1. b

Donáth Orsolya

 

Farkas Alexandra

 

Feldman Vince

 

Hák Botond

 

Istenes Oszkár

 

Nagy Olivér

 

Pintér Beáta

 

Ragó Máté

 

Valko Fanni

1. c

Gaál Olivér

 

Gerhát Bence

 

Hegedüs Kiara

 

Horváth Dávid

 

Lőrincz Bianka

 

Nagy Gréta

 

Sütő Daniella

 

Tiborfi Máté

2. a

Rutz Dávid

 

Vezsenyi Noémi

2. b

Baladik Levente

 

Fullajtár Adél

 

Hídvégi Bercel

 

Kovácsházi Dóra

 

Szaitz Evelin

 

Varga Dóra

2. c

Seres Boglárka

3. a

Házlinger Kamilla

 

Kovács Emese

 

Obbágy Szonja