Keresés

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)
Hírek
Elismerő oklevelet kaptunk
Iskolánk "elkötelezett és kiváló" tehetséggondozó munkájáért kaptuk az elismerést.
Októberi ebédbefizetés
Az októberi ebédbefizetés az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban 2019. szeptember 12-én (csütörtökön) 7.30 - 11.00 között, illetve 2019. szeptember 19-én (csütörtökön) 13.00 - 16.30 között lesz. A pótbefizetés a Bródy Imre Gimnáziumban 2019. szeptember 23-án (hétfőn) 7.30-14.00 között lesz.
Kutas tanár úr a Pozsonyi Pikniken dedikál
Kutas József tanár úr is meghívást kapott a szombati "Pozsonyi Piknikre", Újlipótváros kulturális fesztiváljára, ahol az Anonymus Kiadó sátrában dedikálja majd könyveit! Kattintás után további infókat olvashat.
Újpesti Futó, Kerékpáros- és Úszó Fesztivál
Szeptember 28-án ismét megrendezésre kerül a hagyományos Újpesti Futó, Kerékpáros- és Úszó Fesztivál! Szeretettel várjuk minden diák, szülő és kolléga nevezését. Képviseljük minél többen a Csokonait! A rendezvény plakátja kattintás után elérhető.
Felmentés mindennapos testnevelés alól
A felmentéshez szükséges formanyomtatvány linkjét kattintás után érik el.
Történet

Iskolánk történeteAugusztus elején (8-án?) találkoztunk az akkorra már elkészült Babits Gimnáziumban. Legtöbben akkor találkoztunk eBőrfestő logólõször, bár voltak köztünk régi ismerõsök is.

Pár nap múlva felkerekedtünk, és igazgatónõnk vezetésével megkerestük az épülõ iskolát. A lakótelepen épülõ házak, építési törmelék, gödrök között mégis odataláltunk. Akkor ért az elsõ meglepetés minket. Azt addig is tudtuk, hogy az iskola, melyhez összeverõdtünk, még nincs készen. Akkor már sejtettük...

Elkezdtük gyûjteni a gyerekeket. Óvodai, önkormányzati listák alapján próbáltuk értesíteni õket az iskolakezdésrõl, osztályba sorolásról. Utcanevek nem voltak, kaputelefon, postaláda alig. A házakat csupán helyrajzi számuk alapján lehetett - volna - megtalálni, de azt a legritkábban tûntették fel magán a házon. Így egy-egy Nagy, illetve Kis vezetéknevû tanulót nem volt egyszerû megtalálni.

Minden héten megnéztük, hogyan készül az iskola. Elkeseredve láttuk a sok "lógó" építõipari segédmunkást. Egy lapát körül öten álltak. Közben nem kis munkával megtaláltuk a gyerekeket, az osztályok mellé tanítók és tanárok is kerültek. Csak iskola nem volt. Elkezdtünk irigykedni a Babitsra. Készen volt, szép volt, jól felszerelt. Nem is készült el idõre az iskolánk. Helyet kellett keresni kb. 900 gyereknek. Egy részük a napközis táborban, más részük a Babits Gimnáziumban, illetve a Lakkozó utcai iskolában kapott helyet. Ha esett az esõ, a napközis tábor elég "érdekes" volt. Az ebédlõ asztaloknál egy idõben négy osztálynak négy különbözõ óra "ment". Mi nem ismertük a gyerekeket, õk nem ismerték egymást, meg minket sem, de tele voltunk lelkesedéssel.

Hamarosan az esõ (és a tábor lepusztult állapota) elûzött minket a napközis táborból. De az Ady Mûvelõdési Ház befogadott minket. Némileg izgultunk, hogy azt hogyan fogjuk "lelakni". Az még nagyon új volt. De egy osztálynak egy külön helyiség - maga a mennyország! Szeptember 23-ra - VÉGRE! - elkészült az ISKOLA. De romokban hevert. Az ajtókat nem lehetett becsukni, vagy ha mégis, többet nem nyílt. Minden szögletben folytatódtak az építõipari munkálatok. A víz csöpögött - vagy nem is folyt. A tetõ beázott. Frissen mázoltan ragadt minden. De a MIÉNK volt és jó volt. Lassan elkezdtünk iskolának kinézni. Néhány osztály még kénytelen volt busszal más iskolába járni, mert kiderült, hogy a SZÉP ÚJ iskolánk KICSI. igy aztán elkezdték a szabad területeket befalazni...
Kezdetek
"Az iskola épülete jó nagy, de az elsõ emeleten az Orosz Zsuzsa néni terme mellett a felvezetõ lépcsõn, az ajtó mögött nem tudom, mi van. Én arra lennék kíváncsi, hogy hány terem van az iskolában, de még nem gondoltam rá, hogy megszámoljam."
Juhász Ádám 6.f


Kezdetek

"Azért szeretem a Bõrfestõt, mert sokat foglaikoznak velünk."
Görög Dorottya 2.c


"Az én iskolám nagyon jó, mert segítenek, ha baj van."
Makai Csaba 7.b


"Szeretem a Bõrfestõt, mert egybõl befogadott."
Lautner Kitty 7.b

Kezdetek