Sikereink 2018/19


Az iskolai Szép magyar beszéd versenyünkön az alábbi eredmények születtek.

5-6. évfolyam:

1. Filip Kitti, 5.c (tanára: Borbély Edit),
2. Füredi-Szabó Zsófia, 5.c (tanára: Borbély Edit),
3. Farkasházi Róbert, 6.c (tanára: Csapó Pál).

7-8. évfolyam:

1. Szabó Lilla, 7.b (tanára: Borbély Edit),
2. Bene Viktória, 7.c (tanára: Csapó Pál),
3. Baraksó Levente, 8.a (tanára: Sándor Zsolt) és Pintér Beáta, 7.b (tanára: Borbély Edit).

Gimnázium:

1. Merksz Csilla, 10.b (tanára: Csécs Barnabás),
2. Kozák Lili Dóra, 10.a (tanára: Bédi János),
3. Gede Petra, 9.b (tanára: Bédi János) és Molnár Stella, 11.b (tanára: Csécs Barnabás)

Mindenkinek gratulálunk!Felkerült a netre az Újpest TV műsora a rajzkiállítás megnyitójáról. 
A 2.c osztály két tanulója különdíjat kapott: Ronyecz Renáta és Kesztyűs Viktor.
9 gyerek pedig kis műsorral szerepelt. ☺????????????


Klekner Máté, 8.a osztályos diákunk az évzáró wado kai tornán, a Mikulás Kupán is rendkívül sikeresen szerepelt: egy arany-, egy ezüst-, és egy bronzéremmel távozhatott az UTE judo csarnokából. Gratulálunk az egész éves kimagasló eredményekhez! 

Az iskolánk által rendezett "30 éves a Csokonai" elnevezésű szavalóversenyen az 5-6. évfolyamosok közt 2. helyezett lett Trója Karolina 5.a osztályos diákunk (felkészítő tanára Sándor Zsolt), 3. pedig Filip Kitti, 5.c osztályos diákunk (felkészítő tanára Borbély Edit). A 7-8. osztályosok mezőnyében Szabó Lilla, 7.b osztályos diákunk (felkészítő tanára Borbély Edit), míg a középiskolások mezőnyében Gaál Cintia, 9.a osztályos diákunk (felkészítő tanára Bédi János) ért el 3. helyezést. Gratulálunk! 

(A képen Szabó Lilla szaval.)
Szilágyi Viktória, 6.d osztályos diákunk 6. lett a kerületi Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen - felkészítő tanára Borbély Edit. Gratulálunk!A portugáliai Santarémben rendezett 46. Wado Kai Európa-bajnokságon Klekner Máté, 8.a osztályos diákunk az U14-esek kumitéjében bronzérmet szerzett! Gratulálunk!

  Az Újpesti Kulturális Központ által az UP Rendezvénytérben szervezett kerületi szavalóversenyen a 3. évfolyamosok közt Szöllősi Laura , 3.c osztályos diákunk a 2. helyet szerezte meg (felkészítő tanára Galiné Szabó Katalin). A középiskolások versenyét Sárközi Máté, 10.b osztályos diákunk nyerte (felkészítő tanára Sándor Zsolt), Kozák Lili, 10.a osztályos diákunk pedig 4. lett (felkészítő tanára Bédi János). Szívből gratulálunk! 
 
A 2018. október 20-án megrendezett Nemzetközi Akrobatikus Rock and Roll Versenyen Patkó Anna és Keszeg Petra, 6.c osztályos diákjaink - életük első nemzetközi versenyén - I. helyezést értek el!! Szívből gratulálok!!! Szép volt Anna, szép volt Petra!

Az iskolai helyesírási versenyünk végeredménye - a felső tagozatos győztesek képviselik intézményünket a kerületi fordulóban:

5. évfolyam:

1. Borbás Lili, 5.a (felkészítő tanára: Sándor Zsolt)
2. Roszler Emma, 5.a és Kovács Kitti, 5.c
3. Lakatos Dorina, 5.c

6. évfolyam:

1. Szilágyi Viktória, 6.d (felkészítő tanára: Borbély Edit)
2. Kerényi Csenge, 6.c
3. Primusz Ákos, 6.d

7. évfolyam:

1. Mógor Barnabás, 7.a (felkészítő tanára: Kutas József)
2. Bene Viktória, 7.c
3. Petrik Petra, 7.a 

8. évfolyam:

1. Oroszi Máté Zalán, 8.a (felkészítő tanára: Sándor Zsolt)
2. Varga Dóra, 8.b
3. Györkös-Mányi Kinga Réka, 8.c és Imri Jázmin, 8.b

Gimnázium:

1. Varga Cserne, 9.a (felkészítő tanára: Bédi János)
2. Kiss Diána
Klekner Máté, a portugáliai wado kai EB-re készülő 8.a osztályos diákunk a Levélen rendezett Karate Kupán a versenyen szerzett sérülése ellenére is bronzérmes lett, gratulálunk!

Kutas József tanár úrnak új regénye jelent meg "Csendes élet" címmel. A könyv megrendelhető az Anonymus kiadónál, valamint kapható - online is - az Írók boltjában és az Örkény könyvesboltban. Gratulálunk!

"
Mindannyian csendes életre vágyunk. Biztonságra és kényelemre: garantált jövőre, és arra, hogy a jelenünk – ha nem is minden tekintetben – elviselhető legyen. Lelkünk mélyén irtózunk mindentől, ami veszélyezteti elképzelt – vagy képzeletben megvalósított – intim idillünket, és mindent elkövetünk, hogy megvédjük a külső támadások ellen.
   De mi van akkor, ha a veszély belülről fenyeget? Ha erre nem vagyunk felkészülve, mert a külső védelmi rendszert toldozgatjuk-foldozgatjuk? Mi történik, ha hirtelen felébred a múlt, és helyet követel magának?
   Két tanya. Két család a Ködöntúl-hegység lábainál, sivatag és vad patak közé szorítva. Férfiak, akik nem beszélnek egymással, és nők, akik bátrak felkavarni az állóvizet. Egy gyerek, aki eltéved a téli viharban, valamint egy vándor, aki csupán nyugalmat szeretne, de nem lesz benne része.

Valamennyien csendes életre vágyunk.

Kevesen kapják meg közülünk."


Balázs Noémi, 10.a osztályos diákunk a női jégkorong Magyar Kupában ezüstérmet szerzett. Gratulálunk!

Kiss Donát, 10.a osztályos diákunk a magyar U19-es floorball válogatottal 2. helyet szerzett a Bolzanoban rendezett VB-selejtező tornán. Gratulálunk!