Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Hírek
Szóbeli felvételi
Ebédbefizetés 2024. márciusára
Csokonai ECHO - 5. szám
Megjelent iskolaújságunk, a Csokonai ECHO februári száma, benne: szalagavató, Retro party, Vitéz Kupa, Educatio, irodalom, képzőművészet, sikerek ÉÉÉS két új rovat: Badakné Bohó Tímea tanárnő az egészségmegőrzésről ír, illetve Bucskó Mirella sikeres Csokonais sportolókat mutat be - fogadják szeretettel!
Tavaszi szünet és ügyelet
Írásbeli pótfelvételi

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Nemzetközi ifjúsági kiállítás a Csokonaiban
Az eTwinning program keretében "Nemzeti legendák" címen nyílt magyar-lett-finn képzőművészeti tárlat az iskolánk dísztermében.

A diákok festményeit és grafikáit felvonultató kiállítás a „Famous national characters” nevű eTwinning projekt nyomán született. Három ország négy legendáját adaptálhatták az ifjú művészek: a lett Nagy Kristóf (Lielais Kristaps) és Medveölő (Lāčplēsis) történetét, a finn Kalevalát, valamint a csodaszarvasunk regéjét.

A megnyitón a 9.a és osztályfőnökük, Sándor Zsolt tanár úr videóchaten üdvözölték a Rīgas Juglas Középiskola növendékeit, valamint tanárnőjüket, Viktorija Afanasjevát, majd a lett és a magyar diákok együtt játszottak egy, a legendákból összeállított Kahoot kvízt is.

A közös munka nemcsak rendkívül izgalmas volt, hanem fejlesztette a tanulók idegen nyelvi és IKT kompetenciáit is, kulturális ismereteiket pedig szélesítette.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az együttműködésért partnereinknek: Viktorija Afanasjevának, Evija Kokoritének és Antti Piiroinennek!

A tárlat előzetes egyeztetést követően tekinthető meg.