Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Hírek
Szóbeli felvételi beosztása
Ebédbefizetés 2024. áprilisra
Szóbeli felvételi
Ebédbefizetés 2024. márciusára
Csokonai ECHO - 5. szám
Megjelent iskolaújságunk, a Csokonai ECHO februári száma, benne: szalagavató, Retro party, Vitéz Kupa, Educatio, irodalom, képzőművészet, sikerek ÉÉÉS két új rovat: Badakné Bohó Tímea tanárnő az egészségmegőrzésről ír, illetve Bucskó Mirella sikeres Csokonais sportolókat mutat be - fogadják szeretettel!

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Második hely a helytörténeti vetélkedőn!
A Csokonai tizenegyedikes csapata második helyet szerzett a kerületi helytörténeti vetélkedőn.

Április 17-én, pénteken rendezték meg Újpesten a hagyományos helytörténeti vetélkedőt a középiskolák számára. A vetélkedőt két évente szervezik, hagyományosan mindig a nyertes csapat iskolája. Mivel két évvel ezelőtt a Könyves Kálmán Gimnázium csapata győzött (akkor mi a harmadik helyen végeztük), így a KKG szervezte az idei játékot.

Az eseményről az Újpest-Káposztásmegyer facebook-oldala képriportot is közölt. 

Nagyszerű idő, remek szervezés várta a csapatokat pénteken, amely eltért a hagyományos vetélkedőktől, hiszen egy újpesti városnézéssel volt egybekötve. Meglátogattuk a zsinagógát, az egykori Tungsram, ill. cérnagyár épületét, ahol a dolgozók szívesen látták a diákokat, és körbevezették őket az üzemekben. A csapatok mindeközben feladatlapokat töltöttek ki, amelyekből a végén kialakult a végeredmény.

A nap betetőzéseként a Megyeri Csárdában - az Újpesti önkormányzat jóvoltából - egy ebéd várta a kontingenst. A csapatot elkísérte Iványi János, építőmérnök, aki csaknem minden helyszínen kis színes történetekkel tarkította a versengést.

A győzelmet végül a Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium szerezte meg, mindössze fél ponttal megelőzve csapatunkat, a 11.A diákjait (Drávucz Beáta, Ladányi Richárd, Sas Márk), akik így az előkelő második helyet szerezték meg.

A vetélkedő szervezését Szakonyiné Cseri Bogátának köszönhetjük, illetve a KKG összefogásának, mert rengeteg kolléga és egy kilencedikes osztály is segítséget nyújtott a lebonyolításban. Nem beszélve a KKG média-csapatáról, akik egy videóval foglalták össze a nap végén az eseményeket.

Összességében remek hangulatú, színvonalas verseny volt, köszönet mindenkinek, aki részt vett benne. A Csokonai két év múlva újra indul, és talán az a hiányzó fél pont is meglesz majd.