Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Hírek
Szóbeli felvételi
Ebédbefizetés 2024. márciusára
Csokonai ECHO - 5. szám
Megjelent iskolaújságunk, a Csokonai ECHO februári száma, benne: szalagavató, Retro party, Vitéz Kupa, Educatio, irodalom, képzőművészet, sikerek ÉÉÉS két új rovat: Badakné Bohó Tímea tanárnő az egészségmegőrzésről ír, illetve Bucskó Mirella sikeres Csokonais sportolókat mutat be - fogadják szeretettel!
Tavaszi szünet és ügyelet
Írásbeli pótfelvételi

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Kolozsváron nyertünk történelemversenyt

Idén már másodszor járt a Csokonai Gimnázium Erdélyben, történelemversenyen.

Novemberben Nagyváradon szerepelt sikerrel egy 10.a-s csapat, most pedig az osztálytársaikból álló kontingens aratott diadalt.

A helyszín ezúttal Kolozsvár volt, a téma pedig Luxemburgi Zsigmond és a Sárkányos Lovagrend története. Rajtunk kívül öt kolozsvári gimnázium indult a vetélkedőn. A játékos, de egyben komoly tudást igénylő verseny alapszakaszában elértük a továbbjutáshoz szükséges második helyezést – holtversenyben az Apáczai Gimnáziummal. Ott Elsőként a Báthory Gimi végzett.

A második kört hat pont hátránnyal kezdtük, de a villámkérdések során remekül szerepeltek a lányaink, és a végén hatalmas izgalmak között egy ponttal megnyerték a versenyt!

A győztes csapat tagjai: Csepregi Panna, Németh Lilla és Tóth Betti, 10.a osztályos tanulók.

A versenyt a Babes-Bolyai Egyetemen rendezték, ahol a helyi egyetemisták nagy szeretettel fogadtak minket. A győzelem után megvendégeltek minket, majd meghívták a csapatunkat egy őszi vetélkedőre is.