Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Hírek
Leendő 9. évfolyamosok szülői értekezlete
Tisztelt Szülők! A leendő 9. évfolyamosok szülői értekezlete május 27-én, hétfőn 17 órától lesz.
Csokonai ECHO - 7. szám
Megjelent a Csokonai ECHO legfrissebb, 7. száma, benne ismét sok-sok izgalmas téma: Levegő hét, leendő 5-es osztályfőnökök bemutatása, Csokonais életképek (Pi-nap, március 14., Vitamin nap és Pénz7), házi röplabda bajnokság, Haga Zsolt-riport, színikritika, CSÍP, humán kiállításlátogatás, kadét programok, s persze megint rengeteg siker!
Kutas József tanár úr az Újpest TV-ben
A Helyi érték című műsorban beszélgettek vele tanításról, írásról.
Űrkalandozás - az 5.b osztály digitális témahétre készített projektmunkája
Megérkezett a végleges felvételi lista!

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Csokonai Nap 2013
Másság – tehetség – csapatépítés

Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium 25 éves születésnapját ünnepli ebben az évben. Ezen ünnepet Csokonai nap keretében szokták megünnepelni, ahol sor kerül az első és kilencedik osztályos tanulók ” Csokonaissá” avatására.    

A színvonalas ünnepi műsor után érdekes, színes programok közül választhattak a tanulók.

Példaértékű programmal örvendeztette meg - a másság elfogadását - alsó tagozatos tanulóit alsós munkaközössége. Az iskola fennállása óta emelkedett a sajátos nevelésű igényű tanulók száma.  Nem mindegy, hogy az iskola, a tanulók hogyan fogadják őket, hogyan segítenek beilleszkedésükön.

Több, mint 300 tanuló hallgatta figyelmesen az osztályokba beguruló kerekes székes mozgássérült vendégek életével kapcsolatos beszámolókat, jeltolmács segítségével megtapasztalhatták a siketek beszédjét, braille oktató pedig  eligazította őket a vakok olvasására ,írására alkalmas eszközökön .

Kipróbálhatták a kerekes székkel, tolókocsival való közlekedést, két mankóval a lépcsőn járást, s megsimogathatták a Seam nevezetű segítő kutyát.

Ezen érzékenyítő programon rengeteg kérdésre kaptak választ a tanulók. Többek között megtudhatták, hogy a segítő kutya hogyan kacsolja fel és le a villanyt, hogyan csukja be és nyitja ki az ajtót, hogyan adja gazdája kezébe a leejtett tárgyakat, mennyi időbe kerül egy segítő kutya kiképzése és hogy kerekes székkel is lehet táncolni, vívni tanulni, s gyermeket nevelni.

Míg az alsó tagozatos tanulók a fenti programon vettek részt, addig a felső tagozatos és gimnáziumi tanulók „ Ilyenek vagyunk” tehetségek  felderítése és megismerése valamint csapatépítés  projekten vettek részt.

Volt olyan tanuló, aki  pp-tén keresztül ismertette Macedónia, Albánia vagy  Tata nevezetességeit.  Egyéni munkákból Képességfát alkottak, melynek levelei tükrözték, hogy ki- miben tehetséges. Puzzle darabkákból tablót készítettek, mi a hobbym, mivel szeretek foglalkozni, miben vagyok sikeres?

 A nap zárásaként az iskola dísztermében kiállítás megnyitásán vehettek részt a meghívott vendégek, az érdeklődők, ahol megnézhették a tehetséges pedagógusok munkáit. A kiállításon fotókat, rajzokat, festményeket, tűzzománcokat, novellákat, újonnan megjelenő könyveket csodálhattak meg a szemlélődők.