Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Hírek
Szóbeli felvételi
Ebédbefizetés 2024. márciusára
Csokonai ECHO - 5. szám
Megjelent iskolaújságunk, a Csokonai ECHO februári száma, benne: szalagavató, Retro party, Vitéz Kupa, Educatio, irodalom, képzőművészet, sikerek ÉÉÉS két új rovat: Badakné Bohó Tímea tanárnő az egészségmegőrzésről ír, illetve Bucskó Mirella sikeres Csokonais sportolókat mutat be - fogadják szeretettel!
Tavaszi szünet és ügyelet
Írásbeli pótfelvételi

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Bajnok a 11.a csapata!
Véget ért a Csokonai Gimnázium történetnek első kispályás focibajnoksága.

A forduló nyitó mérkőzésén a Deportivo Nyakonrúglak csapatának csak a győzelem volt elfogadható a bronzéremért vívott küzdelemben. Az AEK Titánok vezéregyénisége Kocsis Dávid ezen a meccsen visszafogott teljesítményt nyújtott, így végül a „rutinos” Deportivo ha nem is nagy különbséggel, de biztosan megszerezte a győzelmet, így esélye maradt a harmadik hely megszerzésére. A 11.b győzelme azonban kizárta a 9.a bronzesélyét, így a tét nélküli találkozón végül egy soványka 2-1-es siker született. A Csokonai Vitézei együttese ezzel győzelem nélkül fejezte be a bajnokságot.

A második játéknapon a 12.b csapata jelesre vizsgázott sportszerűségből. A számukra tét nélküli (értsd: éremszerzés esélye nélküli) találkozón legyőzték a Bédi Babákat, így a Deportivo szerezte meg a 3. helyet. A rendkívül izgalmas meccsen a Bédi Babák végig emberelőnyben futballozva sem tudták kicsikarni a győzelmet, pedig az ellenfél egyik meghatározó játékosa Sándorfi Róbert egy előző napi fura baleset miatt (leugrás a kapu tetejéről, ejnye Robi…) kihagyta a mérkőzést. Szintén egy testnevelés órai sérülés miatt hiányzott a 10.a csapatából Tóth Sebestyén, akinek részvétele esetén talán más végeredmény születhetett volna. A meccsen a „higanymozgású” Tajti Dávid duplázott ugyan és nyolc góljával feljött a góllövőlista negyedik helyére, de a találkozó hőse mégsem ő, hanem Nagy Patrik volt, aki mesterhármast szerzett.

Aztán elérkezett a várva várt „döntő”, ahol a tét az volt, hogy lesz-e tényleges döntő. A Kati FC győzelme esetén ugyanis pontegyenlőség alakult volna ki a Csontdarálókkal, így a szabályok értelmében újrajátszás következett volna. Erre azonban nem került sor. Igaz a Kati egy szenzációs góllal megszerezte a vezetést (Pápai Ádám ívelését Kornis Márk fejelte a kapuba), de a Csontdarálók egy perc alatt egyenlített (Alm). A félidő végén Alm Tamás újra betalált, megszerezve ezzel csapata második gólját a meccsen, önmaga 19. gólját a bajnokságban. A második félidőben Mihalik Szabolcs bizonyította be, hogy van esze a futballhoz, és egy nagyon okos góllal (szemben a kapussal, 10 méterről nem erővel, hanem okosan a jobb sarokba belsőzött) kiegyenlített. A döntetlen azonban még mindig a Csontdarálók bajnoki címét jelentette, amely azonban nem elégedett meg az egy ponttal. Alm Tamás egyik kipattanó lövését Teknős Gergő vágta a léc alá, így a 11.a csapata 100%-os teljesítményt nyújtva megérdemelten nyerte meg a Csokonai Gimnázium első bajnoki címét.

Eredményhirdetés április 22-én, a DÖK-napon!

A teljes bajnokság részletes elemzésével később jelentkezünk.

 

7. forduló
március 17.
Deportivo Nyakonrúglak–AEK Titánok 3-1 (2-0)
Gól: Vári Viktor (2), Kiss László, ill. Décsei Tibor
Csokonai Vitézei–Aranycsapat 1-2 (0-2)
Gól: Nagy Krisztián, ill. Böröcz Ferenc, Csík Dániel

március 24.
Bédi Babák–Reggeli Lavór 2-3 (0-2)
Gól: Tajti Dávid (2), ill. Nagy Patrik (3)
Kati FC–Csontdarálók 2-3 (1-2)
Gól: Kornis Márk, Mihalik Szabolcs, ill. Alm Tamás (2), Teknős Gergely


A bajnokság menetrendje és a tabella elérhető, ha ide kattint.