Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Hírek
Szóbeli felvételi
Ebédbefizetés 2024. márciusára
Csokonai ECHO - 5. szám
Megjelent iskolaújságunk, a Csokonai ECHO februári száma, benne: szalagavató, Retro party, Vitéz Kupa, Educatio, irodalom, képzőművészet, sikerek ÉÉÉS két új rovat: Badakné Bohó Tímea tanárnő az egészségmegőrzésről ír, illetve Bucskó Mirella sikeres Csokonais sportolókat mutat be - fogadják szeretettel!
Tavaszi szünet és ügyelet
Írásbeli pótfelvételi

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
'Történelmi' siker Nagyváradon

A Csokonai Gimnázium három tizedikes tanulója Nagyváradon járt a hétvégén, a Volt egyszer egy tatárjárás… elnevezésű történelem versenyen.

A versenyt a nagyváradi Ady Endre Líceumban rendezte meg – többek között – a Templomos Lovagrend Krisztus Szegény Lovagjainak Rendje és az erdélyi Krónikás Egyesület. A verseny főszervezője Bolyai Csaba volt. A rendezvényen a helyi iskolák mellett a CSVMG csapata is részt vett. A téma a tatárjáráson túl magába foglalta az Árpád-házi királyok történetét is, de a vetélkedőn az általános történelmi műveltséget is tesztelték (voltak videó bejátszások különböző csatákról).

Iskolánkat három 10.A-s diák képviselte: Farkas Gabriella, Margóczi Roxána és Nagy Emese. A versenyen végig három csapat küzdött fej-fej mellett. Lányainkkal a Mihai Eminescu Gimnázium és a Lórántffy Zsuzsanna Gimnázium diákjai harcoltak az elsőségért.

Az utolsó körben négy pont hátránnyal fordultunk, de ott maximális pontot teljesítve négypontos előnnyel zártuk az „alapszakaszt”, majd a végén következő 40 villámkérdés után öt ponttal előztük meg az Eminescu Gimnázium tanulóit, így első helyet értünk el a vetélkedőn! Büszkék vagyunk a szép eredményre!

A térítésmentes vendéglátásról az Ady Líceum gondoskodott. A versenyzők és a felkészítő tanár, Kiss László útiköltségeit a Mesterségek Iskolája Alapítvány finanszírozta. Az Ady Gimnázium igazgatóhelyettese, Fleisz Judit pedig meghívta iskolánkat az általuk rendezett tavaszi történelem-vetélkedőre.

2009. november 15.