Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Hírek
Tájékoztatás szülőknek vagy más törvényes képviselőknek gyermekük középfokú intézménybe történő beiratkozásához a 2022/2023. tanévre vonatkozóan
Különdíj a Pesti Vigadó rajzpályázatán!
A Pesti Vigadóban május 7-én tartották „A tündérpalota híres-neves eseményei" című rajzpályázatra érkezett alkotások díjátadóját a művekből nyílt kiállításon. A közönség is részt vállalt a díjazásban, hiszen a nap folyamán leadhatták szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt rajzra, s végül Tóth Blanka Alíz, 7. b osztályos tanulónk pályamunkáját választották Közönségdíjasnak! Gratulálunk!
Álláshirdetések
Gimnáziumi felvételi végleges listája
Gimnáziumi felvételivel kapcsolatos tájékoztató

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Utazás Erdélybe
HATÁRTALANUL! Útra keltek a pályázatban részt vevő középiskolásaink és tanáraik!

Ma reggel 8 órakor elindult egy maroknyi csapat, 24 középiskolás és három pedagógus a HATÁRTALANUL! pályázat jóvoltából Erdélybe, Margittára.

Az igazgatónő bocsátotta útra őket:
Kedves csokonais diákok, kedves Kollégáim!

Szeretettel köszöntelek benneteket ezen a szép márciusi reggelen!

A Csokonaiban mindig történik valami! Valami jó, valami érdekes…valami izgalmas…valami szívet-lelket melengető! A mai iskolagyűlést azért hívtam össze, hogy a Határtalanul! program támogatásával útnak induló 24 középiskolás csokonais diákot és az őket kísérő pedagógusokat együtt indíthassuk útnak Erdélybe, Margittára! Ez a település tőlünk kb. 300 km-re van….messze, mert azért 300 km az nagy távolság, mégis közel, hiszen az egyik Testvériskolánk, a Horváth János Iskolaközpont diákjai és pedagógusai szívünkhöz közel álló, magyar emberek várják, fogadják és látják vendégül kis csoportunkat!

A Határtalanul! program támogatásával az előző tanévben 15 ezer, ebben a tanévben pedig több, mint 17 ezer iskolás léphette, lépheti át a határokat, fedezheti fel a magyarlakta területeket, találkozhat ott élő diáktársakkal, és szerezhet életre szóló élményeket, barátságokat!

Boldogsággal tölt el, hogy ma 24 csokonais középiskolás és néhány nap múlva közel 30 hetedik évfolyamos csokonais is útra kel!

Tudjuk, hogy  minden nyolcadik magyar fiatal nem Magyarországon tanul magyar iskolában, mégis nagyon kevés a határainkon túli magyar  iskolákkal a kapcsolat. A Határtalanul!-nak elnevezett program célja a külhoni magyarságról szóló társadalmi tudás és tájékozottság növelése, a határokon átívelő kapcsolatok elősegítése valamint egy, a magyarság összetartozásának és az egymás iránti szolidaritásának erősítése!

Kedves utazó diákok, pedagógus társaim!

Adjátok át üdvözletünket a fogadó iskola vezetésének, pedagógusainak és diákjainak! Vigyétek el iskolánk csekély ajándékát a vendéglátóknak!

Kívánom, hogy érezzétek jól magatokat, aktívan vegyetek részt a közös programokban, ünnepeljétek méltóan március 15-ét, készítsetek sok-sok fényképet, hiszen mi, itthon maradók alig várjuk az élménybeszámolóitokat! Öt nap múlva élményekkel gazdagodva várunk benneteket haza, és szeretettel várjuk a margittai csoportot húsvétkor, és egy kisebb delegációt a nemzeti összetartozás napi megemlékezésünkre!

De ne feledjétek, hogy csokonaishoz méltó, kulturált viselkedést, példamutató magatartást várunk tőletek! Vigyétek jó messzire a Csokonai Gimnázium jó hírét, hogy Erdélyben is tudják, van Újpesten egy nagyon jó iskola….a mienk…a Csokonai!

Jó utat!!!!!!!!

2013.03.12.

Tóthné Nyiszteruk Hilda

Az eseményről készült fotók megtekinthetők a Galériában.