Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Hírek
Indul az őszi papírgyűjtés!
A papírt szeptember 28. és október 3. között várjuk - reggelente 7.00 és 7.45, délutánonként 16.00 és 17.30, október 3-án, szombaton pedig 8.00 és 13.00 között lehet leadni.
Suholó Néptánccsoport 2020
Ebédbefizetés 2020. október hónapra
Rendkívüli pótbefizetés
Tisztelt Szülők! Ebédbefizetésre 2020. 09. 02-án a Bródy Imre Gimnáziumban 8:00-tól 14:00-ig lesz lehetőség. Az a diákok, akiket akkor fizetnek be, szeptember 7-től tudnak étkezni nálunk.
Tanévnyitó 2020
Tisztelt Szülők, kedves Diákok! Szeptember 1-jén, kedden veszi kezdetét az új tanév. Ennek alkalmából megkérünk minden diákot, hogy ünneplőbe öltözve legkésőbb 7:45-re érjen be az iskolába. Arról, hogy melyik tagozat melyik bejáratot használhatja, hétfőn a Krétán keresztül adunk részletes tájékoztatást. Minden osztály a saját tantermébe menjen, új tanterme mindössze 4 osztálynak lesz: az 5.a osztályé a 122-es, az 5.b osztályé a 120-as, az 5.c osztályé a 119-es, a 6.a osztályé pedig a 114-es terem. Az első tanítási napon 4 óra lesz megtartva.

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Testvériskola találkozó

Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium és a Margittai Horváth János Elméleti Líceum testvériskolai kapcsolatán keresztül lehetőségünk volt október 18-22. között egy cserediák programban részt venni.

Nagyon izgatottan vártuk a kiutazást. Első este megismerkedtünk a befogadó családjainkkal. Másnap az iskolában töltöttük a napot. A diákok rendkívül barátságosak, befogadóak és közvetlenek voltak. Sokat beszélgettünk velük, mert sok volt a közös téma. Pénteken részt vettünk a gólyabáljukon, ami azért volt érdekes, mert teljesen máshogy zajlik, mint nálunk. A bálon mi is szerepeltünk. A csapatunkból egy lány, Géczi Zsanett néhány dalt énekelt a színpadon: Oláh Ibolya Magyarország című számát és az egyik kedvenc népdalát, az Elindultam szép hazámból… kezdetű nótát adta elő. A végén egy kis közös éneklésre invitálta a közönséget, amivel fergeteges hangulatot varázsolt. Az egyik velünk utazó tanárnő, Precskó Lilian és jómagam néptáncos produkciót adtunk elő Szatmár térségéből. Az este levezetéseként egy jó kis gólyabulival zártuk a napot. Szombaton Nagyváradra vittek minket. Gyönyörű volt a város, sok nevezetességét sikerült megtekintenünk. Láttuk a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyházat, a Várat, a Szent László templomot és a város főterét. A séta végén elérkeztünk a Holnaposok szoborcsoportjához,ahol remek fényképeket készítettünk. Vasárnap sajnos elérkezett a hazautazásunk ideje. Sajnáltuk, hogy ilyen gyorsan eltelt ez a pár nap, de tudtuk, hogy hamarosan újra találkozhatunk velük, mert ők is eljönnek hozzánk.

Így is lett. Október 26-án megérkeztek ide, Budapestre. Pénteken részt vettek a mi gólyanapunkon. Az egyik lány, Puskás Bíborka énekelt nekünk néhány szívhez szóló dalt, többek között az Ismerős Arcok Nélküled című dalát. Befejezésképpen befogadójával, Zsanival – akinek szintén nagyon szép hangja van – közösen énekelte a Zene az kell című slágert. Mindenkinek nagyon tetszett, megható pillanatok voltak ezek. Másnap megmutattuk nekik Budapest legfőbb nevezetességeit. Velünk tartott iskolánk egyik kedves magyartanára, Bédi János is, aki sok érdekes információval látott el bennünket a fővárosról. A napot a Várban kezdtük. Csodás volt a kilátás a városra. Innen a Petőfi Irodalmi Múzeumba látogattunk el, ahol mindenki nagyon élvezte az interaktív kiállítást. Este megnéztünk egy 3D-s filmet a moziban, majd a Margit-szigeti szökőkútnál ért véget a napunk. A szökőkútnál a hideg, a sötét és a fáradtság ellenére táncra perdültünk. Fergeteges hangulat alakult ki, sok nézelődő kedvet kapott, és csatlakozott hozzánk. Vasárnap délelőtt a Tropicariumba látogattunk el, ahol sok-sok különleges tengeri élőlényt láthattunk. A nagy kedvencünk a cápa volt. Innen siettünk haza, mert otthon a szülők finom ebéddel vártak minket. Délután hamar elérkezett a búcsúzás ideje.

Nagyon örülünk, hogy megismertük őket, és jól éreztük magunkat ezekben a napokban. Reméljük, sokszor fogunk még velük találkozni!

Akiket vendégül láttunk Margittáról:

          Bodnár Annamária, Merk Dóra, Nagy Ábel Vajk, Puskás Bíborka, Tarpai Barbara

            és tanáraik: Antal Zsolt, Moisa Lívia Erna, Tamás Nóra

Akik vendégül láttuk őket:

          Géczi Zsanett, Holl Panna Róza, Kovács Bence, Kovács Petra, Veres Sára

          és tanáraink: Hernyákné Molnár Tünde, Precskó Lilian, Tatár Gabriella Katalin

Köszönjük tanárainknak a szervezést, az Újpesti Önkormányzat anyagi támogatását, a Mesterségek Iskolája Alapítvány utazási támogatását és a befogadó családok, szülők színvonalas és odaadó vendégszeretetét.

 

                                                                                Kovács Petra 11. b