Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Hírek
Tájékoztatás szülőknek vagy más törvényes képviselőknek gyermekük középfokú intézménybe történő beiratkozásához a 2022/2023. tanévre vonatkozóan
Különdíj a Pesti Vigadó rajzpályázatán!
A Pesti Vigadóban május 7-én tartották „A tündérpalota híres-neves eseményei" című rajzpályázatra érkezett alkotások díjátadóját a művekből nyílt kiállításon. A közönség is részt vállalt a díjazásban, hiszen a nap folyamán leadhatták szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt rajzra, s végül Tóth Blanka Alíz, 7. b osztályos tanulónk pályamunkáját választották Közönségdíjasnak! Gratulálunk!
Álláshirdetések
Gimnáziumi felvételi végleges listája
Gimnáziumi felvételivel kapcsolatos tájékoztató

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Tankönyvrendelés 2017/18

TANKÖNYVIGÉNYLÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOS TUDNIVALÓK

Tisztelt Szülők!

A következő tanévben a tankönyvek finanszírozásánál a következő sorrend érvényes.

1.      TÉRÍTÉSMENTES (INGYENES)

Az általános iskola 1-5. évfolyamán minden tanuló az állam által térítésmentesen, azaz ingyen kapja a tankönyveket, ehhez semmilyen igazolás, igénylés nem szükséges!

2.      NORMATÍV (INGYENES)

6-12. évfolyamon a NORMATÍV kedvezményre jogosult tanulók– kormányrendelet szerint -állami támogatással "ingyen kaphatnak tankönyvet, ha a jogosultságról szóló nyilatkozatot kitöltve és a szükséges igazolásokat csatolva a megadott időpontig leadják az iskolában.

Normatív kedvezményre jogosult az a diák, aki

-          tartósan beteg (Magyar Államkincstár által kiállított igazolás, szakorvosi igazolás)

-          sajátos nevelési igényű (szakértői és rehabilitációs bizottság határozata igazolja)

-          három vagy több eltartott gyermeket nevelő családban él (az emelt családi pótlék folyósításáról szóló igazolás)

-          rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül (szociális osztály határozata)

-          nagykorú és saját jogán családi pótlékra jogosult (megállapított családi pótlék igazolja)

Minden tanuló kap Normatív kedvezményt igénylő nyilatkozatot, amit értelemszerűen, a hátoldalon lévő kitöltési útmutató alapján kitöltve kérünk visszaküldeni.

Aki jogosult a támogatásra, az I. normatív kedvezmény iránti igénylő részt kitöltve, aláírva és a megfelelő érvényes igazolást (vagy annak másolatát) csatolva szíveskedjék visszaküldeni,

aki nem jogosult, az a II. normatív tankönyvtámogatásra nem jogosult  részt szíveskedjék kitölteni és aláírva visszaküldeni .

Határidő: 2017.április 7. péntek

Ha valaki még nem rendelkezik érvényes igazolással vagy lejár a jelenlegi, leadhatja később, de az igénylőlapot mindenkitől kérjük vissza határidőre.

Nagyon fontos, hogy az igazolásnak 2017. október 1-jén is még érvényesnek kell lennie!

Ha az igazolás érvényességi határideje időközben lejár, kérjük, időben gondoskodjanak az új igazolásról!  Az új határozatokat folyamatosan le lehet adni az iskolában, a gazdasági irodában. Felhívjuk a figyelmet, hogy szeptember 30. után nem áll módunkban igazolást elfogadni, mert a KELLO rendszerében csak a megadott időpontig van lehetőség rögzíteni a változást!

3.      ÚJPESTI (INGYENES)

Újpest Önkormányzata ingyenes tankönyvellátással támogatja azokat a 6., 7. és 8. osztályos diákokat, akik nem jogosultak a normatív kedvezményre, de szüleikkel együtt folyamatosan állandó azonos újpesti lakóhellyel rendelkeznek 2017. január 1. és szeptember 1. között, és nyilatkozatot töltenek ki . Az erről szóló rendelet Újpest honlapján megtalálható.   (24/2016. http://www.ujpest.hu/images/kispirosnyil.jpg a 2017. évi önkormányzati tankönyvtámogatásról)

Minden 6-8. osztályos tanuló, aki nem jogosult normatív alapon ingyen tankönyvellátásra, kap újpesti nyilatkozatot, amit kérünk kitöltve és aláírva visszaküldeni április 19. szerdáig.(Abban az esetben is kérjük vissza szülői aláírással az újpesti nyilatkozatot, ha nem jár a gyermeknek az újpesti ingyenes tankönyvtámogatás, csak ezt írják rá.)

4.      FIZETŐS

Akik nem jogosultak ingyenes tankönyvellátásra semelyik felsorolt szempont alapján sem, ősszel a tankönyvátvétel előtt kapják meg a KELLO-tól az iskolába érkező csekkjüket. A tankönyvek árának kiegyenlítéséről szóló befizetett csekk feladóvevényét illetve átutalásos fizetés esetén az átutalásról készült másolatot kell a diáknak magával hoznia.

Április 19-én hazaküldjük a gyerekekkel az iskola által rendelendő tankönyvek listáját. Kérjük, hogy alapos mérlegelés után kihúzással jelezzék, ha esetleg valamelyik tankönyvre nincsen szükségük (mert már megvan).

A tankönyvlistát 2017.április 21. péntekig szülői aláírással kérjük visszaküldeni!  Aki később küldi vissza, annak meg kell rendelnünk a tankönyvlistán szereplő összes tankönyvet, később nincs lehetőség módosításra!

Tankönyvosztáskor az összes rendelt tankönyvet át kell venni, nincsen visszáruzási lehetőség. Ha nincs szükség mégsem a kért tankönyv(ek)re, a szülő  saját költségén, postai úton küldheti vissza a KELLO Üllőn lévő raktárába szeptember 15-ig.

Amennyiben kérdésük lenne a tankönyvrendeléssel kapcsolatban, írhatnak a tankonyvfelelos.csvmg@gmail.comcímre.

Kérjük a kedves Szülőket, hogy lakcímváltozás esetén haladéktalanul értesítsék Hajdamár Andrea iskolatitkárt a csvmgtitkar@gmail.com email címen !

Köszönjük együttműködésüket.

Budapest, 2017. április 4.