Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Hírek
Csodás siker az országos népdaléneklési versenyen!
Az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában megrendezett "Tiszán innen, Dunán túl" népdaléneklési verseny országos döntőjében a Harangvirág kisegyüttes a harmadik helyet megszerezve bronz minősítést kapott!
Játszós ruha és ősmagyar GPS
Első ízben rendeztük meg a CSVMG-történelmi mémversenyt. Az alábbiakban a legjobban sikerült pályázatokból szemezgettünk, melyek mindegyikét iskolánk jelenlegi és volt tanulói készítettek. Zárt csoportban lehetett szavazni a legjobb alkotásokra, melynek során a háziversenyt Kása Kata mémje nyerte az ücsörgő Napóleon képpel. Gratulálunk, és örülünk a diákjaink aktivitásának.
My creed is to help our students become ‘curious minds
Tarné Éder Marianna igazgatóhelyettes asszony a Microsoft Oktatási Csapatának Microsoft Innovatív Szakértőjeként a TechPill Challenge-re készített prezentációjával nyert, így publikálták írását - gratulálunk! A cikk linkje kattintás után érhető el.
Ismét papírgyűjtés!
Elérkezett a tavaszi papírgyűjtés ideje: május 15-től május 21-ig, reggel 7.00 és 7.45, valamint délután 16.00 és 17.30 között az iskola udvarán, a hátsó bejáratnál lehet leadni a papírokat. Figyelem: május 18-án, szombaton is nyitva a gyűjtő 8.00 és 13.00 óra között!
Gyászol iskolánk
Megrendülve, fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretett kollégánk, Grónás Józsefné, Marcsi néni életének 60. évében hosszúan tartó, súlyos beteség után pénteken eltávozott közülünk. Az iskola minden tanára, dolgozója és diákja nevében őszinte részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak!

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)
Tájékoztató a Gáláról 2014
Kedves Szülők!

A 25. jubileumi tanév zárásaként 2014. június 6-án 17 órai kezdettel rendezzük meg a Csokonai Gálaműsort az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Házban (1042 Budapest, István út 17-19.)

A rendezvény fővédnöke: Wintermantel Zsolt polgármester úr.

Az előadáson iskolánk diákjai és pedagógusai szerepelnek.

A rendezvényre meghívót kaptak a tankerület és az önkormányzat vezetői, az iskola korábbi igazgatói, nyugdíjba vonult kollégái, valamint az iskolánkban 25 éve tanító pedagógusok. Őket a polgármester úr köszönti majd.

A belépőket az osztályfőnököknél lehet megvásárolni. A belépőt igénylők 500 Ft-tal támogatják az iskolai alapítványt. Tekintettel arra, hogy a színházterem csak 290 nézőt tud fogadni, s szeretnénk azt biztosítani, hogy minden szereplő tanuló legalább egyik szülője megtekinthesse az előadást, szereplőnként legfeljebb 1 jegyet lehet igényelni. A megmaradt jegyeket június 5-én és 6-án árusítjuk, minden megkötés nélkül. A belépőket ekkor a gazdasági irodában lehet megvásárolni. A helyszínen csak akkor lesz jegyárusítás, ha elővételben nem fogynak el a belépők.

Azok a szülők, akiknek nincs lehetőségük részt venni a gálán, 500 Ft-os támogató jegyet vásárolhatnak az osztályfőnököknél.

A 25 éves jubileumi év rendezvényeiről – így a gáláról is - DVD készül, melyet ősszel rendelhetnek és vásárolhatnak meg az érdeklődők.

Kedves Szülők! Az előadást 90 percesre terveztük, szünetet nem tartunk. A műsorszámok alatt – mint az igazi színházban – nem lehet ki-be járkálni. A szereplő gyerekekre az előadás végéig tanáraik felügyelnek. Kérjük, hogy a gála után – az osztályfőnökkel előzetesen egyeztetett helyen – keressék meg és vegyék át gyermeküket a pedagógusoktól.

Annak érdekében, hogy a tanulók azokat a műsorszámokat is előadhassák, amelyek a válogató után nem kerültek be a gála programjába, tervezzük egy „MINIGÁLA” megrendezését az iskolában a tanév végén. Ennek szervezése folyamatban van, a részletekről néhány napon belül nyújtunk tájékoztatást.

 

Budapest, 2014. június 2.

 

Tóthné Nyiszteruk Hilda
intézményvezető