Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Hírek
Tájékoztatás szülőknek vagy más törvényes képviselőknek gyermekük középfokú intézménybe történő beiratkozásához a 2022/2023. tanévre vonatkozóan
Különdíj a Pesti Vigadó rajzpályázatán!
A Pesti Vigadóban május 7-én tartották „A tündérpalota híres-neves eseményei" című rajzpályázatra érkezett alkotások díjátadóját a művekből nyílt kiállításon. A közönség is részt vállalt a díjazásban, hiszen a nap folyamán leadhatták szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt rajzra, s végül Tóth Blanka Alíz, 7. b osztályos tanulónk pályamunkáját választották Közönségdíjasnak! Gratulálunk!
Álláshirdetések
Gimnáziumi felvételi végleges listája
Gimnáziumi felvételivel kapcsolatos tájékoztató

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Rendőrségtörténeti Múzeum
2013. december 12-én a Tanoda szervezésében a Rendőrség-történeti Múzeumban jártunk.

Először azt mutatták meg nekünk, hogy milyen egyenruhákat hordtak régen és most a rendőrök. Ha felnéztünk, a falakon rengeteg képet láttunk, amin régi, fontos emberek voltak a rendőrség történetében.

Mutattak még fegyvereket, olyat is, amit nőknek készítettek (az sokkal kisebb volt).

Tovább mentünk. Odaértünk a kitüntetésekhez. Azt mondták nekünk, hogy a rendőrök ezt 5 évente kaphatják meg. Átmentünk a következő helyiségbe. Miközben mentünk, megnéztük a falakon a fényképeket, amiken egymás alatt voltak a régi és az újabban készült képek. Utcarészletek, forgalomirányítás, épületek, rendőrök láthatók a fényképeken.

Megérkeztünk a 16-os terembe. A tárlatvezető beszélt a rablásokról, gyilkosságokról és arról, hogy miket keresnek a helyszíneken. Pl: ujjlenyomatot, kéznyomokat, vért, cipőnyomot, fegyvert, a tettestől származó tárgyakat. Megnézik a halott körme alatt, hátha van bőrmaradvány.

Ez után megmutatták nekünk a két híres rendőrkutyát: Kántort és Tuskót.

Láttunk különféle gépeket (pl.: pénzvizsgálót és hazugságvizsgálót, ami már nem működik).

Egy ideig nézelődhettünk, aztán felmentünk egy színpadra és ott beszélt nekünk egy rendőr néhány bűnügyről (pl. egy gyilkosság).

Miután befejezte, ajándékot kaptunk, és aki kérte, a színpadon lefényképezték.

Kimentünk a teremből, felöltöztünk, majd amikor kiértünk, csoportképet készítettek rólunk. Aztán fölszálltunk a buszra, és visszautaztunk az iskolába.

A Rendőrmúzeumban hasznosan töltöttük a délutánt. A vezetők érdekes előadásaiból megismertünk néhány korábbi bűnügyet, és a bűnözők viselkedését. Köszönjük, hogy elvittek minket erre a kirándulásra!

 

Budapest: 2013. december 16.

 

Kincses Bernadett

Simon Emma

6. b osztályos tanulók