Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Hírek
Tájékoztatás szülőknek vagy más törvényes képviselőknek gyermekük középfokú intézménybe történő beiratkozásához a 2022/2023. tanévre vonatkozóan
Különdíj a Pesti Vigadó rajzpályázatán!
A Pesti Vigadóban május 7-én tartották „A tündérpalota híres-neves eseményei" című rajzpályázatra érkezett alkotások díjátadóját a művekből nyílt kiállításon. A közönség is részt vállalt a díjazásban, hiszen a nap folyamán leadhatták szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt rajzra, s végül Tóth Blanka Alíz, 7. b osztályos tanulónk pályamunkáját választották Közönségdíjasnak! Gratulálunk!
Álláshirdetések
Gimnáziumi felvételi végleges listája
Gimnáziumi felvételivel kapcsolatos tájékoztató

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Régiónap a Csokonaiban 2017
Az Önfejlesztő Iskolák Egyesülete ismét iskolánkban tartotta régiónapi rendezvényét.

 Szakmai nap a Csokonaiban

Az Önfejlesztő Iskolák Egyesület Régióközpontjában, az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban „Kommunikációs tudatosság és médiatudatosság” címmel pedagógiai délelőttöt tartottak. Ezen a szakmai rendezvényen több, mint 60 pedagógus tanácskozott.

Tóthné Nyiszteruk Hilda az iskola igazgatója, dr. Kovács Géza az Önfejlesztő Iskolák Egyesület elnöke és Tóth Anett régióvezető köszöntötték a résztvevőket: a kerületi iskolák képviselőit, az Önfejlesztő Iskolák Egyesület tagintézményeit, valamint az intézmény tantestületét.

A szakmai nap témáját tekintve a pedagógusokban felmerülő és az oktatás folyamán nap, mint nap jelentkező problémára keresi a választ.

A nap előadója Dr. Szőke-Milinte Enikő a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense.

 „A fiatalok médiafüggők, a média által teremtett nyilvánosságban állandó, távolságtartás nélkül és kontrollálatlanul vannak jelen.”

Az informatikai robbanás új kihívásokat, új iskolai funkciókat, új megoldási javaslatokat kíván a mai oktatás területén. Kiemelte a pedagógusok lehetőségét és felelősségét.

Fantasztikus előadásában a résztvevők megismerhették a generációs modellt: a veteránok, a bébibummok, az x, az y, a  z, és az alfa generációt, az újmédia digitális médiumok) hatását és  jellemzőit. 

„ Az új médiumok egymáshoz kapcsolódnak, így kialakul az audio -, video- és elektronikus szövegközlés összefüggő hálózata, ami háttérbe szorítja a személyközi és a tömegkommunikációt”- idézte Aczél Petra megállapítását.

 

Kiemelte a z generáció személyiségének sajátosságait, összehasonlította a médiaszöveg és a pedagógiai kommunikációt, valamint 13 pontban gyűjtötte össze azon tényeket, melyeken érdemes elgondolkodni, együttgondolkodni a pedagógus közösségeknek.

Előadását követve nagyon sok hozzászólás színesítette a szakmai napot, melyet nem először rendez az intézmény.