Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Hírek
A jubileumi Csokonai-nap videója
Változások a nyílt nap programjában
A holnapi nyílt napon a következő tanárok óráit betegség miatt nem tudják látogatni az érdeklődő szülők és diákok: Badakné-Bohó Tímea, Lángné Szemcsák Nóra, Bátory Krisztina, Kondorosi Edit, Varga Csilla. Megértésüket köszönjük!
Újra nyitott kapuk!
November 23-án ismét nyílt nap lesz iskolánkban! A látogatható órákra a kattintás után megjelenő linken jelentkezhetnek:
Megjelent a CSOKONAI ECHO 2. száma!
Iskolaújságunk legfrissebb számában olvashatják volt igazgatónk, Borosné dr. Kézy Zsuzsanna jubileumi vezércikkét, a Cood Week beszámolóját, a 7-esek Határtalanul-kirándulását, s sok egyéb hírt és érdekességet iskolánk háza tájáról.
Október 3-án nyílt nap lesz gimnáziumi tagozatunkon - részletek a BEISKOLÁZÁS / 9. ÉVFOLYAM alatt

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Régiónap a Csokonaiban 2017
Az Önfejlesztő Iskolák Egyesülete ismét iskolánkban tartotta régiónapi rendezvényét.

 Szakmai nap a Csokonaiban

Az Önfejlesztő Iskolák Egyesület Régióközpontjában, az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban „Kommunikációs tudatosság és médiatudatosság” címmel pedagógiai délelőttöt tartottak. Ezen a szakmai rendezvényen több, mint 60 pedagógus tanácskozott.

Tóthné Nyiszteruk Hilda az iskola igazgatója, dr. Kovács Géza az Önfejlesztő Iskolák Egyesület elnöke és Tóth Anett régióvezető köszöntötték a résztvevőket: a kerületi iskolák képviselőit, az Önfejlesztő Iskolák Egyesület tagintézményeit, valamint az intézmény tantestületét.

A szakmai nap témáját tekintve a pedagógusokban felmerülő és az oktatás folyamán nap, mint nap jelentkező problémára keresi a választ.

A nap előadója Dr. Szőke-Milinte Enikő a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense.

 „A fiatalok médiafüggők, a média által teremtett nyilvánosságban állandó, távolságtartás nélkül és kontrollálatlanul vannak jelen.”

Az informatikai robbanás új kihívásokat, új iskolai funkciókat, új megoldási javaslatokat kíván a mai oktatás területén. Kiemelte a pedagógusok lehetőségét és felelősségét.

Fantasztikus előadásában a résztvevők megismerhették a generációs modellt: a veteránok, a bébibummok, az x, az y, a  z, és az alfa generációt, az újmédia digitális médiumok) hatását és  jellemzőit. 

„ Az új médiumok egymáshoz kapcsolódnak, így kialakul az audio -, video- és elektronikus szövegközlés összefüggő hálózata, ami háttérbe szorítja a személyközi és a tömegkommunikációt”- idézte Aczél Petra megállapítását.

 

Kiemelte a z generáció személyiségének sajátosságait, összehasonlította a médiaszöveg és a pedagógiai kommunikációt, valamint 13 pontban gyűjtötte össze azon tényeket, melyeken érdemes elgondolkodni, együttgondolkodni a pedagógus közösségeknek.

Előadását követve nagyon sok hozzászólás színesítette a szakmai napot, melyet nem először rendez az intézmény.