Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
Hírek
Szóbeli felvételi vizsga beosztása
A beosztás kattintás után, a linken keresztül érhető el.
Jelentkezz nyári Táborjáró Expedíciónkra!
Ismét megrendezzük nyári táborunkat a Törökmezőn, melynek célja a legendás cserkész-, vagy úttörőtáborok hangulatát felidéző, élményközpontú gyerekközösség működtetése, hasznos praktikák elsajátítása. Hagyományőrző programok, ötvözve a legmodernebb külföldi és belföldi ismeretekkel.
Ebédbefizetés
Szeretetcsoki
Oklevelet kapott iskolánk a programban való önzetlen részvételért.
Az Educatio kiállításon jártunk
Ahogy az iskolánkban már hagyomány, gimnáziumi tagozatunk minden osztálya kilátogatott a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra, ahol hazai és külföldi egyetemek, főiskolák, piacvezető cégek, valamint nyelviskolák mutatták be képzési lehetőségeiket a diákoknak. A kiállításon készült fényképek iskolánk Facebook oldalán tekinthetők meg.

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Régiónap a Csokonaiban 2017
Az Önfejlesztő Iskolák Egyesülete ismét iskolánkban tartotta régiónapi rendezvényét.

 Szakmai nap a Csokonaiban

Az Önfejlesztő Iskolák Egyesület Régióközpontjában, az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban „Kommunikációs tudatosság és médiatudatosság” címmel pedagógiai délelőttöt tartottak. Ezen a szakmai rendezvényen több, mint 60 pedagógus tanácskozott.

Tóthné Nyiszteruk Hilda az iskola igazgatója, dr. Kovács Géza az Önfejlesztő Iskolák Egyesület elnöke és Tóth Anett régióvezető köszöntötték a résztvevőket: a kerületi iskolák képviselőit, az Önfejlesztő Iskolák Egyesület tagintézményeit, valamint az intézmény tantestületét.

A szakmai nap témáját tekintve a pedagógusokban felmerülő és az oktatás folyamán nap, mint nap jelentkező problémára keresi a választ.

A nap előadója Dr. Szőke-Milinte Enikő a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense.

 „A fiatalok médiafüggők, a média által teremtett nyilvánosságban állandó, távolságtartás nélkül és kontrollálatlanul vannak jelen.”

Az informatikai robbanás új kihívásokat, új iskolai funkciókat, új megoldási javaslatokat kíván a mai oktatás területén. Kiemelte a pedagógusok lehetőségét és felelősségét.

Fantasztikus előadásában a résztvevők megismerhették a generációs modellt: a veteránok, a bébibummok, az x, az y, a  z, és az alfa generációt, az újmédia digitális médiumok) hatását és  jellemzőit. 

„ Az új médiumok egymáshoz kapcsolódnak, így kialakul az audio -, video- és elektronikus szövegközlés összefüggő hálózata, ami háttérbe szorítja a személyközi és a tömegkommunikációt”- idézte Aczél Petra megállapítását.

 

Kiemelte a z generáció személyiségének sajátosságait, összehasonlította a médiaszöveg és a pedagógiai kommunikációt, valamint 13 pontban gyűjtötte össze azon tényeket, melyeken érdemes elgondolkodni, együttgondolkodni a pedagógus közösségeknek.

Előadását követve nagyon sok hozzászólás színesítette a szakmai napot, melyet nem először rendez az intézmény.