Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Hírek
Csodás siker az országos népdaléneklési versenyen!
Az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában megrendezett "Tiszán innen, Dunán túl" népdaléneklési verseny országos döntőjében a Harangvirág kisegyüttes a harmadik helyet megszerezve bronz minősítést kapott!
Játszós ruha és ősmagyar GPS
Első ízben rendeztük meg a CSVMG-történelmi mémversenyt. Az alábbiakban a legjobban sikerült pályázatokból szemezgettünk, melyek mindegyikét iskolánk jelenlegi és volt tanulói készítettek. Zárt csoportban lehetett szavazni a legjobb alkotásokra, melynek során a háziversenyt Kása Kata mémje nyerte az ücsörgő Napóleon képpel. Gratulálunk, és örülünk a diákjaink aktivitásának.
My creed is to help our students become ‘curious minds
Tarné Éder Marianna igazgatóhelyettes asszony a Microsoft Oktatási Csapatának Microsoft Innovatív Szakértőjeként a TechPill Challenge-re készített prezentációjával nyert, így publikálták írását - gratulálunk! A cikk linkje kattintás után érhető el.
Ismét papírgyűjtés!
Elérkezett a tavaszi papírgyűjtés ideje: május 15-től május 21-ig, reggel 7.00 és 7.45, valamint délután 16.00 és 17.30 között az iskola udvarán, a hátsó bejáratnál lehet leadni a papírokat. Figyelem: május 18-án, szombaton is nyitva a gyűjtő 8.00 és 13.00 óra között!
Gyászol iskolánk
Megrendülve, fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretett kollégánk, Grónás Józsefné, Marcsi néni életének 60. évében hosszúan tartó, súlyos beteség után pénteken eltávozott közülünk. Az iskola minden tanára, dolgozója és diákja nevében őszinte részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak!

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)
Programoztunk a Codeweek-en (2016)
5.-esek és 6.-osok programoztak, a harmadikosok robotokat irányítottak
Iskolánk is részt vett a nemzetközi Programozás Hetén.
Tanórai keretek között ismerkedtek meg az 5. b osztály tanulói a legórobot működésével. Egy 6.osztályos tanuló tartotta a bemutatót számukra. Egy kis történeti áttekintést is kaptak a robot fejlődéséről, majd különféle szenzorok működését láthatták a gyakorlatban (szín, hang, nyomás, ultrahang).
Egy másik 6. osztályos tanuló a scratch nyelv alapjaival ismertette meg az 5.-es tanulókat, saját programjainak bemutatásán keresztül. Remélhetőleg sikerült kedvet csinálni a kipróbálásra.

Az eseményről videó is készült.

A 3.b-sek már elsős korukban is programoztak. Először csak PC Peti autóját. Másodikban a LegoMindstorm robotja volt a kedvencük. Harmadikban mindezek mellett (nem csak a CodeWeek-en) irányították a Lightbot kis robotját és ismerkednek a scratch programozási nyelvvel. A Codeweek-en ezt koncentráltan tették.