Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
Hírek
Módosított, bővített szóbeli felvételi vizsgabeosztás
Az új lista linkje kattintás után érhető el.
Jelentkezz nyári Táborjáró Expedíciónkra!
Ismét megrendezzük nyári táborunkat a Törökmezőn, melynek célja a legendás cserkész-, vagy úttörőtáborok hangulatát felidéző, élményközpontú gyerekközösség működtetése, hasznos praktikák elsajátítása. Hagyományőrző programok, ötvözve a legmodernebb külföldi és belföldi ismeretekkel.
Ebédbefizetés
Szeretetcsoki
Oklevelet kapott iskolánk a programban való önzetlen részvételért.
Az Educatio kiállításon jártunk
Ahogy az iskolánkban már hagyomány, gimnáziumi tagozatunk minden osztálya kilátogatott a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra, ahol hazai és külföldi egyetemek, főiskolák, piacvezető cégek, valamint nyelviskolák mutatták be képzési lehetőségeiket a diákoknak. A kiállításon készült fényképek iskolánk Facebook oldalán tekinthetők meg.

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Óriási eredményt ért el ismét az iskola kórusa

Ezüst minősítést szerzett a Balatonfüredi Nemzetközi Gyerekkórus Fesztiválon a Csokonai Gyerekkar

2012. május 20-a és 22-e között rendezték a Pünkösdi Ének Nemzetközi Gyerekkórus Fesztivált Balatonfüreden.

Vasárnap reggel indultunk útnak vonattal a Déli pályaudvarról, majd egy fehérvári átszállás után dél körül érkeztük a balatonarácsi állomásra. Rövid séta után foglaltuk el szálláshelyünket a Kábel Művek bungalóiban. Azonnal lementünk a Balatonra, és persze a legtöbben bele is gázoltak a hivatalosan 15 fokos vízbe. Igaz, hétágra sütött a nap, és a part mentén közel 18-19 fokosra is felmelegedett a víz. A fürdés után megvacsoráztunk, és kezdődött a délutáni-esti parti és ismerkedés a többi kórussal, miközben ketten elmentünk a fesztivál megnyitójára, az Anna Grand Hotelba, ahol a szabadtéren fúvószenekari térzene fogadott. A megnyitó után rövid szakmai megbeszélést tartottak a Blaha Lujza Étteremben. Másnap a reggeli után hangpróbát tartottunk a verseny helyszínén, a Balaton Szabadidő Központban, majd visszamentünk az üdülőbe ebédelni. Ebéd után - már felpakolva - érkeztünk vissza fesztivál helyszínére, ahol már elkezdődött a verseny. 12 kórus mérte össze tudását. Érkeztek Budapestről, Pécsről, Veszprémből, Kaposvárról, Békéscsabáról, de jöttek szlovákok, románok és finnek is. Egytől egyig zenetagozatos iskolából vagy konzervatóriumból jöttek, csak mi voltunk normál tanrendűek. A zsűri elnöke Balázs Árpád zeneszerző volt. 14.20-kor kerültünk színpadra. 10 perces műsorunkban elénekeltük Michael Praetorius-Melchior Vulpius: Es ist ein Ros' entsprungen című kánont, utána Balassi Bálint: Vitézek mi lehet és Debreceni Szappanyos János Bocskai katonáinak éneke fejedelmünkhöz című darabját cselló, dob és krummhorn-kísérettel, utána Edvard Grieg Ave maris stella-ját, Kodály Zoltán Nagyszalontai köszöntőjét és végül Bartók Béla Cipósütését. Ezt követte a kötelező zongorakíséretes darab: Tillai Aurél Balatoni nóták című négy részes darabja. Zongorán kísért Pálla Orsolya. Miután túl voltunk a fellépésen a gyerekek máris mentek a pályaudvarra és utaztak haza Budapestre. A karvezetők délután még részt vettek az értékelésen, és este egy díszvacsorán, de az eredményt még nem árulták el. Mivel egyikőnk se tudott ott maradni a díjkiosztóra, később tudtuk meg a fantasztikus eredményt, hogy a Csokonai Gyerekkrar EZÜST minősítést szerzett a balatonfüredi Pünkösdi Ének Nemzetközi Kórusversenyen! A boldogság és öröm határtalan, minden résztvevőnek gratulálok!

Pászti Károly, karnagy