Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Hírek
Tájékoztatás szülőknek vagy más törvényes képviselőknek gyermekük középfokú intézménybe történő beiratkozásához a 2022/2023. tanévre vonatkozóan
Különdíj a Pesti Vigadó rajzpályázatán!
A Pesti Vigadóban május 7-én tartották „A tündérpalota híres-neves eseményei" című rajzpályázatra érkezett alkotások díjátadóját a művekből nyílt kiállításon. A közönség is részt vállalt a díjazásban, hiszen a nap folyamán leadhatták szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt rajzra, s végül Tóth Blanka Alíz, 7. b osztályos tanulónk pályamunkáját választották Közönségdíjasnak! Gratulálunk!
Álláshirdetések
Gimnáziumi felvételi végleges listája
Gimnáziumi felvételivel kapcsolatos tájékoztató

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Óriási eredményt ért el ismét az iskola kórusa

Ezüst minősítést szerzett a Balatonfüredi Nemzetközi Gyerekkórus Fesztiválon a Csokonai Gyerekkar

2012. május 20-a és 22-e között rendezték a Pünkösdi Ének Nemzetközi Gyerekkórus Fesztivált Balatonfüreden.

Vasárnap reggel indultunk útnak vonattal a Déli pályaudvarról, majd egy fehérvári átszállás után dél körül érkeztük a balatonarácsi állomásra. Rövid séta után foglaltuk el szálláshelyünket a Kábel Művek bungalóiban. Azonnal lementünk a Balatonra, és persze a legtöbben bele is gázoltak a hivatalosan 15 fokos vízbe. Igaz, hétágra sütött a nap, és a part mentén közel 18-19 fokosra is felmelegedett a víz. A fürdés után megvacsoráztunk, és kezdődött a délutáni-esti parti és ismerkedés a többi kórussal, miközben ketten elmentünk a fesztivál megnyitójára, az Anna Grand Hotelba, ahol a szabadtéren fúvószenekari térzene fogadott. A megnyitó után rövid szakmai megbeszélést tartottak a Blaha Lujza Étteremben. Másnap a reggeli után hangpróbát tartottunk a verseny helyszínén, a Balaton Szabadidő Központban, majd visszamentünk az üdülőbe ebédelni. Ebéd után - már felpakolva - érkeztünk vissza fesztivál helyszínére, ahol már elkezdődött a verseny. 12 kórus mérte össze tudását. Érkeztek Budapestről, Pécsről, Veszprémből, Kaposvárról, Békéscsabáról, de jöttek szlovákok, románok és finnek is. Egytől egyig zenetagozatos iskolából vagy konzervatóriumból jöttek, csak mi voltunk normál tanrendűek. A zsűri elnöke Balázs Árpád zeneszerző volt. 14.20-kor kerültünk színpadra. 10 perces műsorunkban elénekeltük Michael Praetorius-Melchior Vulpius: Es ist ein Ros' entsprungen című kánont, utána Balassi Bálint: Vitézek mi lehet és Debreceni Szappanyos János Bocskai katonáinak éneke fejedelmünkhöz című darabját cselló, dob és krummhorn-kísérettel, utána Edvard Grieg Ave maris stella-ját, Kodály Zoltán Nagyszalontai köszöntőjét és végül Bartók Béla Cipósütését. Ezt követte a kötelező zongorakíséretes darab: Tillai Aurél Balatoni nóták című négy részes darabja. Zongorán kísért Pálla Orsolya. Miután túl voltunk a fellépésen a gyerekek máris mentek a pályaudvarra és utaztak haza Budapestre. A karvezetők délután még részt vettek az értékelésen, és este egy díszvacsorán, de az eredményt még nem árulták el. Mivel egyikőnk se tudott ott maradni a díjkiosztóra, később tudtuk meg a fantasztikus eredményt, hogy a Csokonai Gyerekkrar EZÜST minősítést szerzett a balatonfüredi Pünkösdi Ének Nemzetközi Kórusversenyen! A boldogság és öröm határtalan, minden résztvevőnek gratulálok!

Pászti Károly, karnagy