Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Hírek
Tájékoztatás szülőknek vagy más törvényes képviselőknek gyermekük középfokú intézménybe történő beiratkozásához a 2022/2023. tanévre vonatkozóan
Különdíj a Pesti Vigadó rajzpályázatán!
A Pesti Vigadóban május 7-én tartották „A tündérpalota híres-neves eseményei" című rajzpályázatra érkezett alkotások díjátadóját a művekből nyílt kiállításon. A közönség is részt vállalt a díjazásban, hiszen a nap folyamán leadhatták szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt rajzra, s végül Tóth Blanka Alíz, 7. b osztályos tanulónk pályamunkáját választották Közönségdíjasnak! Gratulálunk!
Álláshirdetések
Gimnáziumi felvételi végleges listája
Gimnáziumi felvételivel kapcsolatos tájékoztató

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Nemzetközi ifjúsági kiállítás a Csokonaiban
Az eTwinning program keretében "Nemzeti legendák" címen nyílt magyar-lett-finn képzőművészeti tárlat az iskolánk dísztermében.

A diákok festményeit és grafikáit felvonultató kiállítás a „Famous national characters” nevű eTwinning projekt nyomán született. Három ország négy legendáját adaptálhatták az ifjú művészek: a lett Nagy Kristóf (Lielais Kristaps) és Medveölő (Lāčplēsis) történetét, a finn Kalevalát, valamint a csodaszarvasunk regéjét.

A megnyitón a 9.a és osztályfőnökük, Sándor Zsolt tanár úr videóchaten üdvözölték a Rīgas Juglas Középiskola növendékeit, valamint tanárnőjüket, Viktorija Afanasjevát, majd a lett és a magyar diákok együtt játszottak egy, a legendákból összeállított Kahoot kvízt is.

A közös munka nemcsak rendkívül izgalmas volt, hanem fejlesztette a tanulók idegen nyelvi és IKT kompetenciáit is, kulturális ismereteiket pedig szélesítette.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az együttműködésért partnereinknek: Viktorija Afanasjevának, Evija Kokoritének és Antti Piiroinennek!

A tárlat előzetes egyeztetést követően tekinthető meg.