Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Hírek
Tájékoztatás szülőknek vagy más törvényes képviselőknek gyermekük középfokú intézménybe történő beiratkozásához a 2022/2023. tanévre vonatkozóan
Különdíj a Pesti Vigadó rajzpályázatán!
A Pesti Vigadóban május 7-én tartották „A tündérpalota híres-neves eseményei" című rajzpályázatra érkezett alkotások díjátadóját a művekből nyílt kiállításon. A közönség is részt vállalt a díjazásban, hiszen a nap folyamán leadhatták szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt rajzra, s végül Tóth Blanka Alíz, 7. b osztályos tanulónk pályamunkáját választották Közönségdíjasnak! Gratulálunk!
Álláshirdetések
Gimnáziumi felvételi végleges listája
Gimnáziumi felvételivel kapcsolatos tájékoztató

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Második hely a helytörténeti vetélkedőn!
A Csokonai tizenegyedikes csapata második helyet szerzett a kerületi helytörténeti vetélkedőn.

Április 17-én, pénteken rendezték meg Újpesten a hagyományos helytörténeti vetélkedőt a középiskolák számára. A vetélkedőt két évente szervezik, hagyományosan mindig a nyertes csapat iskolája. Mivel két évvel ezelőtt a Könyves Kálmán Gimnázium csapata győzött (akkor mi a harmadik helyen végeztük), így a KKG szervezte az idei játékot.

Az eseményről az Újpest-Káposztásmegyer facebook-oldala képriportot is közölt. 

Nagyszerű idő, remek szervezés várta a csapatokat pénteken, amely eltért a hagyományos vetélkedőktől, hiszen egy újpesti városnézéssel volt egybekötve. Meglátogattuk a zsinagógát, az egykori Tungsram, ill. cérnagyár épületét, ahol a dolgozók szívesen látták a diákokat, és körbevezették őket az üzemekben. A csapatok mindeközben feladatlapokat töltöttek ki, amelyekből a végén kialakult a végeredmény.

A nap betetőzéseként a Megyeri Csárdában - az Újpesti önkormányzat jóvoltából - egy ebéd várta a kontingenst. A csapatot elkísérte Iványi János, építőmérnök, aki csaknem minden helyszínen kis színes történetekkel tarkította a versengést.

A győzelmet végül a Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium szerezte meg, mindössze fél ponttal megelőzve csapatunkat, a 11.A diákjait (Drávucz Beáta, Ladányi Richárd, Sas Márk), akik így az előkelő második helyet szerezték meg.

A vetélkedő szervezését Szakonyiné Cseri Bogátának köszönhetjük, illetve a KKG összefogásának, mert rengeteg kolléga és egy kilencedikes osztály is segítséget nyújtott a lebonyolításban. Nem beszélve a KKG média-csapatáról, akik egy videóval foglalták össze a nap végén az eseményeket.

Összességében remek hangulatú, színvonalas verseny volt, köszönet mindenkinek, aki részt vett benne. A Csokonai két év múlva újra indul, és talán az a hiányzó fél pont is meglesz majd.