Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
Hírek
Módosított, bővített szóbeli felvételi vizsgabeosztás
Az új lista linkje kattintás után érhető el.
Jelentkezz nyári Táborjáró Expedíciónkra!
Ismét megrendezzük nyári táborunkat a Törökmezőn, melynek célja a legendás cserkész-, vagy úttörőtáborok hangulatát felidéző, élményközpontú gyerekközösség működtetése, hasznos praktikák elsajátítása. Hagyományőrző programok, ötvözve a legmodernebb külföldi és belföldi ismeretekkel.
Ebédbefizetés
Szeretetcsoki
Oklevelet kapott iskolánk a programban való önzetlen részvételért.
Az Educatio kiállításon jártunk
Ahogy az iskolánkban már hagyomány, gimnáziumi tagozatunk minden osztálya kilátogatott a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra, ahol hazai és külföldi egyetemek, főiskolák, piacvezető cégek, valamint nyelviskolák mutatták be képzési lehetőségeiket a diákoknak. A kiállításon készült fényképek iskolánk Facebook oldalán tekinthetők meg.

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Ismét Önfejlesztő Iskolák Régiónap
2014.október 18-án az Önfejlesztő Iskolák Egyesület Budapesti Régióközpontjában, iskolánkban szakmai nap került megrendezésre: „Tehetséges gyermek az iskolában” címmel.


A konferenciát dr. Kovács Géza az egyesület elnöke, valamint Tóthné Nyiszteruk Hilda intézményvezető nyitotta meg.

A program Dr. Gyarmathy Éva a MTA Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársa a „Tehetség, nem szunnyadó erő” c. nagysikerű előadásával kezdődött.

A klinikai és neveléslélektani szakpszichológus többek között a következőket említette:

„ A tehetség természeti erő, kiemelkedő adottságok egyéni kombinációja, amely megjelenésére alkalmas környezetben alkotó erővé válhat. A tehetséggondozás minden egyénre ki kell, hogy terjedjen. Az SNI és a BTM küzdő populációk is legalább annyira érintettek a tehetséget illetően, mint bármilyen más csoport.

A kitartó tevékenység a teljesítmény alapja!”

A konferencia dr. Takács István a kaposvári egyetem docensének a „Tehetség és fogyatékosság - tegnap és ma” című előadásával folytatódott.

Végül Tóth Anett fejlesztőpedagógus „Fejlődjünk játszva” c. előadásában a mozgás fejlesztő hatását a Tarzan Park eszközein keresztül mutatta be.

A szünetben az iskola Szülői Munkaközössége által felajánlott varázslatos süteménytálak látták vendégül a környező iskolák, az egyesület tagiskoláinak pedagógusait. Az iskola vezetősége és pedagógusai nevében köszönjük ezt az SZMK - nak.

A rendezvény az iskolaudvaron nemrég elkészült mozgásfejlesztő vár elnevezésének kihirdetésével ért vége. A pályázat győztese a 2. b. osztály. A vár neve „TEKERGŐ”.


A konferenciáról hamarosan képeket is láthatnak a Galériában.