Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Hírek
Szóbeli felvételi
Ebédbefizetés 2024. márciusára
Csokonai ECHO - 5. szám
Megjelent iskolaújságunk, a Csokonai ECHO februári száma, benne: szalagavató, Retro party, Vitéz Kupa, Educatio, irodalom, képzőművészet, sikerek ÉÉÉS két új rovat: Badakné Bohó Tímea tanárnő az egészségmegőrzésről ír, illetve Bucskó Mirella sikeres Csokonais sportolókat mutat be - fogadják szeretettel!
Tavaszi szünet és ügyelet
Írásbeli pótfelvételi

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Ismét Önfejlesztő Iskolák Régiónap
2014.október 18-án az Önfejlesztő Iskolák Egyesület Budapesti Régióközpontjában, iskolánkban szakmai nap került megrendezésre: „Tehetséges gyermek az iskolában” címmel.


A konferenciát dr. Kovács Géza az egyesület elnöke, valamint Tóthné Nyiszteruk Hilda intézményvezető nyitotta meg.

A program Dr. Gyarmathy Éva a MTA Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársa a „Tehetség, nem szunnyadó erő” c. nagysikerű előadásával kezdődött.

A klinikai és neveléslélektani szakpszichológus többek között a következőket említette:

„ A tehetség természeti erő, kiemelkedő adottságok egyéni kombinációja, amely megjelenésére alkalmas környezetben alkotó erővé válhat. A tehetséggondozás minden egyénre ki kell, hogy terjedjen. Az SNI és a BTM küzdő populációk is legalább annyira érintettek a tehetséget illetően, mint bármilyen más csoport.

A kitartó tevékenység a teljesítmény alapja!”

A konferencia dr. Takács István a kaposvári egyetem docensének a „Tehetség és fogyatékosság - tegnap és ma” című előadásával folytatódott.

Végül Tóth Anett fejlesztőpedagógus „Fejlődjünk játszva” c. előadásában a mozgás fejlesztő hatását a Tarzan Park eszközein keresztül mutatta be.

A szünetben az iskola Szülői Munkaközössége által felajánlott varázslatos süteménytálak látták vendégül a környező iskolák, az egyesület tagiskoláinak pedagógusait. Az iskola vezetősége és pedagógusai nevében köszönjük ezt az SZMK - nak.

A rendezvény az iskolaudvaron nemrég elkészült mozgásfejlesztő vár elnevezésének kihirdetésével ért vége. A pályázat győztese a 2. b. osztály. A vár neve „TEKERGŐ”.


A konferenciáról hamarosan képeket is láthatnak a Galériában.