Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
Hírek
Jelentkezz nyári Táborjáró Expedíciónkra!
Ismét megrendezzük nyári táborunkat a Törökmezőn, melynek célja a legendás cserkész-, vagy úttörőtáborok hangulatát felidéző, élményközpontú gyerekközösség működtetése, hasznos praktikák elsajátítása. Hagyományőrző programok, ötvözve a legmodernebb külföldi és belföldi ismeretekkel.
Ebédbefizetés
Szeretetcsoki
Oklevelet kapott iskolánk a programban való önzetlen részvételért.
Az Educatio kiállításon jártunk
Ahogy az iskolánkban már hagyomány, gimnáziumi tagozatunk minden osztálya kilátogatott a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra, ahol hazai és külföldi egyetemek, főiskolák, piacvezető cégek, valamint nyelviskolák mutatták be képzési lehetőségeiket a diákoknak. A kiállításon készült fényképek iskolánk Facebook oldalán tekinthetők meg.
Ebédbefizetés

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Iskolai focibajnokság: hat csapat reménykedik éremszerzésben
Gólzáporos mérkőzéseket hozott az utolsó előtti forduló.

Az első meccsen a Deportivo (11.b) 4-0-ra verte a legutóbbi két fordulóban  győztes Reggeli Lavór (12.b) együttesét. A tizenegyedikeseknél nem játszott Kiss László tanár úr, a Deportivo pedig először lőtt négy gólt egy találkozón, és először maradt érintetlen a hálója. Elgondolkodtató. Győzelmével a Deportivo megelőzte a Lavórt és életben tartotta esélyét a bronzéremmegszerzésére.

A Bédi Babák állandó kapusa, Giber Krisztián nélkül lépett pályára a listavezető Csontdarálók ellen. A bajnoki cím legfőbb várományosa kiütéses győzelmet aratott a 10.a csapata felett (6-1), de még mindig ez a csapat a legesélyesebb a 3. hely megszerzésére. A meccsen Alm Tamás ismét mesterhármast szerzett, így 17 góljával vezeti a góllövőlistát. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az idei bajnokság gólkirályi címét már nem lehet elvenni tőle.

Az aranyérem azonban még nincs a Csontdarálók zsebében, ugyanis a Kati FC 9-0-s győzelmet aratott a Csokonai Vitézei felett. A 12.a-sok „szellemi vezére”, Szépe Zalán hiába űzi-hajtja a társaságot, a csapat sokszor így is erején felül teljesít. Mindenesetre az érettségi előtt álló Vitézek (Szépe Zalán, Boros Nimród, Nagy Krisztián, Béky Dávid) minden tisztelet megérdemelnek a példás hozzáállásukért.

Nagy rangadónak ígérkezett a két kilencedik évfolyam találkozója. A 9.b-ben nagyrészt Kocsis Dávidtól függ a csapat teljesítménye, amely most 8-1-es vereséget szenvedett az Aranycsapattól (9.a). Érdekes, hogy az Aranycsapatnak ez volt a második győzelme a bajnokságban (az elsőt még az első fordulóban szereztek meg a Deportivo ellen). Ehhez nyilván az is hozzájárult, hogy Csík Dániel és Szépe Áron felépült sérüléséből.

Az utolsó forduló előtt előzetesen nem várt izgalmak várhatók. Az alábbiakban számba vesszük, kik és hogyan szerezhetnek érmet a bajnokság végén. Amennyiben két csapat között pontegyenlőség alakul ki éremszerzést jelentő pozícióban, akkor függetlenül a gólaránytól egy döntő (helyosztó) mérkőzést játszanak. Amennyiben három vagy több csapat áll pontegyenlőséggel, akkor a gólaránytól függően azok játszanak helyosztót, akiknek a legjobb lesz ez a mutatója.

6. forduló
február 24.
Deportivo Nyakonrúglak–Reggeli Lavór 4-0
Gól: Puskás Bence (2), Vári Viktor, Dávid Norbert
Bédi Babák–Csontdarálók 1-6
Gól: Szilágyi Barnabás, ill. Alm Tamás (3), Teknős Gergely (2), Szilágyi Barnabás (öngól)

március 10.
Kati FC–Csokonai Vitézei 9-0 (6-0)
Gól: Mihalik Szabolcs (3), Pápai Ádám (2, az egyik büntetőből), Görög Gergő (2), Kornis Márk (2)
AEK Titánok–Aranycsapat 1-8 (0-5)
Gól: Décsei Tibor, ill. Somogyi Balázs (3), Szépe Áron (2), Csík Dániel, Aczél Zoltán, Böröcz Ferenc

 

Az utolsó forduló párosítása

március 17.
Deportivo Nyakonrúglak – AEK Titánok
Bédi Babák – Reggeli Lavór

március 24.
Kati FC – Csontdarálók
Csokonai Vitézei – Aranycsapat

ESÉLYLATOLGATÓ

Aranyérmes a
Csontdarálók, ha
- győz, vagy döntetlent játszik a Kati FC ellen.

Döntőt játszhat
a Kati FC a Csontdarálókkal, ha
- legyőzi a 11.a-t az utolsó meccsen.

Bronzérmes a
Bédi Babák, ha
- győz a Reggeli Lavór ellen
- döntetlent játszik, de a Deportivo sem nyer

Deporitvo, ha
- győz az AEK Titánok ellen, és a Bédi Babák nem nyer

Előfordulhat az is, hogy a bronzéremért négyes holtverseny alakul ki a Bédi Babák, a Deportivo, az Aranycsapat és a Reggeli Lavór között (10 ponttal). Ezeknek a variációit azonban a matematikusok, illetve a csapatok tagjai számolják ki – ha van kedvük!

A bajnokság menetrendje és a tabella elérhető, ha ide kattint.