Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Hírek
Tájékoztatás szülőknek vagy más törvényes képviselőknek gyermekük középfokú intézménybe történő beiratkozásához a 2022/2023. tanévre vonatkozóan
Különdíj a Pesti Vigadó rajzpályázatán!
A Pesti Vigadóban május 7-én tartották „A tündérpalota híres-neves eseményei" című rajzpályázatra érkezett alkotások díjátadóját a művekből nyílt kiállításon. A közönség is részt vállalt a díjazásban, hiszen a nap folyamán leadhatták szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt rajzra, s végül Tóth Blanka Alíz, 7. b osztályos tanulónk pályamunkáját választották Közönségdíjasnak! Gratulálunk!
Álláshirdetések
Gimnáziumi felvételi végleges listája
Gimnáziumi felvételivel kapcsolatos tájékoztató

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Irodalom-történelem verseny a Csokonaiban
Iskolánk történetében először került sor komplex irodalmi és történelmi vetélkedőre.

A versenyt iskolánk tanulóinak szerveztük, valamint vendégül láttuk a nagyváradi Ady Endre Líceum diákjait, ahol még novemberben jártunk.

A verseny témája a magyar felvilágosodás korszaka volt. Az első körben egy írásbeli feladatlapot kellett kitölteniük a csapatoknak, amelyben egy totó, egy topográfiai feladatsor várt rájuk, valamint egy képregény-borító megtervezése. Ezalatt az idő alatt fel kellett készülniük egy interjúra is a korszak egy híres (Kazinczy, Martinovics, stb.) személyiségével kapcsolatban.

Ezután következett az előre elkészített power pointos prezentációk bemutatása, majd a szóbeli rész. Itt képeket kellett felismerni, apróhirdetések feladóit kellett kitalálni, illetve különböző információk alapján személyeket felismerni (ún. lépcsős életrajzok). Az alapszakasz után pedig villámkérdésekre került sor.

A verseny végén végül a nagyváradi Ady Gimnázium csapata nyerte négy pont előnnyel. A zsűri elnöke Cserhalmi Zsuzsanna, az ELTE irodalom tanszékének adjunktusa volt, a további tagok pedig iskolánk tanárai: Kutas József (történelem) és Gulyás Péter (filozófia). A versenyen való védnökséget (a díjakról, illetve a szendvicsekről és minden egyébről való gondoskodást) iskolánk igazgatónője Borosné dr. Kézy Zsuzsanna vállalta. A feladatokat Bédi János (magyar) és Kiss László (történelem) tanár urak állították össze.

A verseny remek hangulatban zajlott le, terveink szerint pedig jövőre is megrendezésre kerül az esemény.


A végeredmény

1. helyezett
A túrórudik csapata: Frantz Argentina, Jancsó Andrea és Máté Henriett, 11. évfolyamos tanulók

2. helyezett
A Buborék csapat: Pethő Ábrahám (11.a), Szűcs Bernadett és Vári Viktor (11.b)

3. helyezett
A Könyvkukacok csapata: Kocsis Orsolya, Miklós Anna (9.b) és Szabó Ádám (10.b)

4. helyezett
A Szigetlakók csapata: (Fáncsi Dániel, Kulman Viktória és Németh Viktor (9.b)