Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Hírek
Szóbeli felvételi
Ebédbefizetés 2024. márciusára
Csokonai ECHO - 5. szám
Megjelent iskolaújságunk, a Csokonai ECHO februári száma, benne: szalagavató, Retro party, Vitéz Kupa, Educatio, irodalom, képzőművészet, sikerek ÉÉÉS két új rovat: Badakné Bohó Tímea tanárnő az egészségmegőrzésről ír, illetve Bucskó Mirella sikeres Csokonais sportolókat mutat be - fogadják szeretettel!
Tavaszi szünet és ügyelet
Írásbeli pótfelvételi

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Irodalom-történelem verseny a Csokonaiban
Iskolánk történetében először került sor komplex irodalmi és történelmi vetélkedőre.

A versenyt iskolánk tanulóinak szerveztük, valamint vendégül láttuk a nagyváradi Ady Endre Líceum diákjait, ahol még novemberben jártunk.

A verseny témája a magyar felvilágosodás korszaka volt. Az első körben egy írásbeli feladatlapot kellett kitölteniük a csapatoknak, amelyben egy totó, egy topográfiai feladatsor várt rájuk, valamint egy képregény-borító megtervezése. Ezalatt az idő alatt fel kellett készülniük egy interjúra is a korszak egy híres (Kazinczy, Martinovics, stb.) személyiségével kapcsolatban.

Ezután következett az előre elkészített power pointos prezentációk bemutatása, majd a szóbeli rész. Itt képeket kellett felismerni, apróhirdetések feladóit kellett kitalálni, illetve különböző információk alapján személyeket felismerni (ún. lépcsős életrajzok). Az alapszakasz után pedig villámkérdésekre került sor.

A verseny végén végül a nagyváradi Ady Gimnázium csapata nyerte négy pont előnnyel. A zsűri elnöke Cserhalmi Zsuzsanna, az ELTE irodalom tanszékének adjunktusa volt, a további tagok pedig iskolánk tanárai: Kutas József (történelem) és Gulyás Péter (filozófia). A versenyen való védnökséget (a díjakról, illetve a szendvicsekről és minden egyébről való gondoskodást) iskolánk igazgatónője Borosné dr. Kézy Zsuzsanna vállalta. A feladatokat Bédi János (magyar) és Kiss László (történelem) tanár urak állították össze.

A verseny remek hangulatban zajlott le, terveink szerint pedig jövőre is megrendezésre kerül az esemény.


A végeredmény

1. helyezett
A túrórudik csapata: Frantz Argentina, Jancsó Andrea és Máté Henriett, 11. évfolyamos tanulók

2. helyezett
A Buborék csapat: Pethő Ábrahám (11.a), Szűcs Bernadett és Vári Viktor (11.b)

3. helyezett
A Könyvkukacok csapata: Kocsis Orsolya, Miklós Anna (9.b) és Szabó Ádám (10.b)

4. helyezett
A Szigetlakók csapata: (Fáncsi Dániel, Kulman Viktória és Németh Viktor (9.b)