Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Hírek
15 órás Sportnap
Iskolánk fennállásának 30. évfordulója alkalmából 15 órás sportnapot szervezünk március 29-én, péntek 16 órától szombat 7 óráig.
Kovács Sándor aranyérmes a Diákolimpián
Érettségiző diákunk iskolánk történetének első Diákolimpiai bajnoka!
Kiemelt arany minősítés a népdaléneklési versenyen
Iskolánk csapata, a Harangvirág Kisegyüttes a legjobb újpestiként jutott az országos döntőbe!
Fényes György Márton emlékére
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Fényes György Márton, 10.a osztályos diákunk 2019. február 27-én hosszú és küzdelmes betegség után elhunyt. Temetése 2019. március 8-án, 15 órakor lesz az Óbudai temetőben (Bécsi út 365-371.). Intézményünk minden tanára, diákja és dolgozója nevében őszinte részvétünket fejezzük ki.
30-as nap a Csokonaiban
Február 13-a különleges nap volt a CSVMG-ben: a jubileumi év programsorozatának részeként játékos vetélkedésben mérhették össze tudásukat diákjaink.

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)
II. Versenyképes Oktatás Konferencia

A Csokonai Gimnázium tanulói részt vettek a II. Versenyképes Oktatás Konferencián

Tudsz Jobbat!

Dósa Zsófia és Kékes Dániel 9.a osztályos tanulók élménybeszámolója

 

A kilencedikesek angol csoportjával beneveztünk a Tudsz Jobbat! Pályázatra, ahol az álmaink munkahelyét kellett megtervezni. Két csapatot alkottunk és csináltunk egy – egy ppt.-s  prezentációt, majd elküldtük a szervezőknek, az Amerikai Gazdasági Kamara munkatársainak. Nem sokkal később meghívást kaptunk a Második versenyképes oktatás konferenciára, ami a Deák Ferenc téri Akváriumban került megrendezésre.

Nagyon örültünk az invitáló levélnek, és természetesen nagy örömmel elfogadtuk a meghívást, amire el is mentünk október 11.-én. Amikor megérkeztünk, kedvesen fogadtak minket, mindenki saját névkártyát és karszalagot kapott. Majd a regisztrációs papírokat kellett intézni, közben kávét, üdítőt és sütit szolgáltak fel. A regisztráció után megkezdődött a konferencia, ahol kihirdették a nyerteseket és kiosztották a jutalmakat is.

 

Dr. Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár úr és több nevesebb személy is részt vett a rendezvényen. Beszélgethettünk egy-egy „menőbb” cég képviselőivel is, akik elmondták mi szükséges ahhoz, hogy felvételt nyerjük a cégeikhez. –NYELVTUDÁS!!!!

 

Többek között találkoztunk a Morgan Stanley, TATA, Celanese képviselőivel. Mindegyik cég kis használati tárgyat adott ajándékba, majd quizt itölthettünk ki, amiért jutalomként ajándékokat kaptunk. Miután az összes cég bemutatkozott, az ebéd következett. Nagyon finom ételek közül választhattunk. Különböző levesek, szendvicsek, saláták és sütemények voltak. Mindenki elfogyasztotta az ételt, majd a koncert következett, melyet a Mary Popkids adott elő egy nagyon színvonalas 45perc keretében.

 

Annak ellenére, hogy ugyan nem mi lettünk az elsők, mindenki nagyon jól szórakozott! Sok mindent tanultunk és most már nagyobb tapasztalattal fogunk bele a legközelebbi pályázatba!

Tudunk Jobbat! Nem adjuk fel!

Köszönő levél is érkezett a szervezőktől:

"Kedves Résztvevők!

Szeretnénk megköszönni az együttműködést és a részvételt a II. Versenyképes Oktatás Konferencián!


Örülünk, hogy ennyi javaslat, ötlet érkezett, amelyet a Tudsz Jobbat! középiskolai verseny zsűrije, a panelbeszélgetés kormányzati és iskolai szereplői, illetve a rendezvény résztvevői egyaránt meghallgattak.


Reméljük, hogy a Konferencia segítséget nyújtott abban, hogy a diákok megismerjék a munkaerőpiacot, feltehessék kérdéseiket, tájékozódjanak a felvételi eljárásról és a munka világáról.


A Konferenciáról rengeteg kép, videofelvétel, médiatudósítás készült, ezeket szeretnénk számotokra is elérhetővé tenni. A rendezvényen készült képek az alábbi linken érhetőek el:

http://www.amcham.hu/galleries/?id=435


A Konferencia a kedd esti M1 híradóba is bekerült. Az alábbi linken a Konferenciára vonatkozó rész 11.52-13.42 között van:

http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m1-2100-2016-10-11-i-adas/


A II. Versenyképes Oktatás Konferenciáról szóló Facebook bejegyzés:

https://www.facebook.com/AmChamHungary/photos/?tab=album&album_id=1262391233782713

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara készített egy interjúkötetet „Vállalkozni jó!” címmel, mely feltörekvő magyar vállalkozók sikertörténetét mutatja be. Ennek egy része online elérhető, és ezt szeretnénk megosztani veletek:

http://www.amcham.hu/vallalkozni-jo


Még egyszer köszönjük a részvételt és az együttműködést!

Reméljük, hogy a jövőben is hasonlóan sikeres programokra kerül majd sor.

Üdvözlettel, az AmCham csapatának nevében:

Barbara Révész

Policy Assistant"