Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Hírek
Nyári TÁBORJÁRÓ EXPEDÍCIÓ rendkívüli árengedménnyel!
Tájékoztató és jelentkezési lap:
Gimnáziumi felvételi jegyzék
Csokonai ECHO - 6. szám
Megjelent a Csokonai ECHO márciusi száma, benne többek közt: a testvériskolánk bemutatása, interjú a leendő 9-es osztályfőnökökkel, valamint Fölker Sára röplabdázóval, művészeti és kadét programok, iskolai rendezvények, s persze ismét sok-sok siker.
Pótfelvételi március 14-én
Szóbeli felvételi beosztása

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Határtalanul!-kiránduláson a 11.b

Határtalanul! - Csokonai 11.B - 2022. 05. 23-27. - Szlovákia 

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával.

2022. május 23 és 27-e között eltöltött időszak sokak számára fontos dátum, azonban a Csokonai 11.B osztályának egy olyan élményekkel teli időszak, amelynek helyszíne Szlovákia volt. 

Hatalmas örömünkre osztályfőnökünk segítségével lehetőségünk nyílt egy pályázat keretében bejárni a Felvidék csodálatos tájait, városait és velük együtt nevezetességeiket is, amelyeknek történeteiről a segítőkész és rugalmas idegenvezetőnk mesélt nap mint nap. Úti társunk volt még egy olyan személy, aki igaz nem az osztályunk tagja, de sokunk barátságot kötött vele, ő pedig nem volt más mint a buszvezetőnk, aki naponta hallgatta kívánságainkat és örömmel jött velünk minden programra. 

Meglátogattuk Kassát és Késmárkot, ahol bővíthettük tudásunkat olyan személyekkel, akik a magyar történelemben fontos szerepet játszottak. Ezek az emberek II. Rákóczi Ferenc és Thököly Imre, kiknek síremlékeihez koszorúkat is helyeztünk. 

Szállásunk a Szlovák Paradicsom részét képezte, ahonnan a Felvidék egyik leggyönyörűbb természeti csodájára kaptunk rálátást, ez nem volt más mint a Magas Tátra, amelynek hó nélküli része megmászásra is került általunk, azon belül is a Tarpataki-vízesések felé vettük irányunkat. Ezen kívül éjszakánként az égboltot is körbejártuk osztályfőnökünk támogatásával, amelynek eredménye lett, hogy megtanultuk milyen a hajnali 3 órás kelés és annak későbbi lélegzetelállító látványa. 

Utazásunk alatt rengeteg élményt és a későbbiekben sokak számára hasznos tapasztalatot is szereztünk, például azt, hogy nem árt ha mindig van nálunk esőkabát és azt, hogy sosem szégyen a könnyebbik utat választani a nehezebb helyett, ha úgy érezzük az a helyes döntés. 

Kirándulásunk alatt medvével nem találkoztunk az erdő mellett (szerencsére), azonban denevért láttunk a Dobsinai jégbarlangban.  

5 napnyi barangolás, mászás, templom nézés és vár látogatás után hazautunk során mindannyiunk fáradtan, de annál több élménnyel tért vissza Magyarországra, amelynek kép és videó részleteit sűrítettük össze bízva abban, hogy sikerül átadni azt az élményt, amelyet mi is átéltünk a kirándulás alatt. 

Bajnóczi Dorina 11. B 

 

Osztályfőnök: Csordás László 

Kisérő: Jakubisz Gábor 

Kattintson a linkre: TABLÓ