Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Hírek
Leendő 9. évfolyamosok szülői értekezlete
Tisztelt Szülők! A leendő 9. évfolyamosok szülői értekezlete május 27-én, hétfőn 17 órától lesz.
Csokonai ECHO - 7. szám
Megjelent a Csokonai ECHO legfrissebb, 7. száma, benne ismét sok-sok izgalmas téma: Levegő hét, leendő 5-es osztályfőnökök bemutatása, Csokonais életképek (Pi-nap, március 14., Vitamin nap és Pénz7), házi röplabda bajnokság, Haga Zsolt-riport, színikritika, CSÍP, humán kiállításlátogatás, kadét programok, s persze megint rengeteg siker!
Kutas József tanár úr az Újpest TV-ben
A Helyi érték című műsorban beszélgettek vele tanításról, írásról.
Űrkalandozás - az 5.b osztály digitális témahétre készített projektmunkája
Megérkezett a végleges felvételi lista!

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Határtalanul 2016 ősz


Újpesti diákok Szlovákiában

Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium hetedik évfolyamos diákjai a Határtalanul pályázat keretében elutazhattak Szlovákiába négy napra.

Az iskola még tavaly pályázott az útra, melyet a Scool-túra utazási iroda szervezett meg ez év októberében.

Az útra közösen készült a három évfolyamból 45 tanuló.

Az előzetes feladatok során megismerkedtünk a Felvidék településeivel, történelmi nevezetességeivel, a tájegység híres szülötteivel, népi kultúrájával, gasztronómiájával. Csoportokban készültünk egy-egy prezentációval, melyet iskolatársainknak és szüleinknek is bemutattunk. A közös tócsni sütés és daltanulás is a felkészülés része volt.

Aztán elérkezett a várva várt nap, 2016. október 10-e! Lázas izgalommal gyülekeztünk az iskola előtt, ahol megismerkedtünk az idegenvezetőnkkel. Már a busz indulásakor sok értékes információval gyarapodtunk az Európai Unióról, az útlevélről, az elkövetkezendő négy nap programjairól.

Az első nap meglátogattuk Mikszáth Kálmán szülőházát Szklabonyán, a füleki várban megnéztünk egy játék-és bábkiállítást. Márkusfalván gyönyörködtünk a szépen felújított kastélyban és az ott kiállított hangszergyűjteményben.

Jártunk Késmárkon, Lőcsén, Rozsnyón. Krasznahorkát távolról csodáltuk meg, mert a vár épp nem volt látogatható. Megcsodáltuk a különlegesen szép, szecessziós stílusú Andrássy-mauzóleumot, melyet - müncheni művészekkel – 1904-ben építtetett Krasznahorka ura, Andrássy Dénes felesége, Franciska számára.

Élvezettel sétáltunk a Gombaszögi-barlangban, mely a Szlovák-karszt Nemzeti Park legjelentősebb barlangjai közé tartozik. Főleg szalmacseppköveiről ismert. A Szlovák- és Aggteleki-karszt barlangvilága a világ természeti örökségének a része.

Tornalján műsorral leptük meg az ottani iskolásokat, miután kölcsönösen megajándékoztuk egymást. A közös program felszabadult játékkal végződött.

Esténként játékos formában dolgoztuk fel a nap eseményeit: naplót írtunk, rajzoltunk, feladatlapokat töltöttünk ki, énekeltünk, prezentációkat tartottunk.

Szinte lehetetlen felsorolni azt a sok élményt, melyben a négy nap alatt részünk volt!

Köszönettel tartozunk az utat szervező tanárainknak, az utazási irodának a gazdag és értékes programért, a közvetlen hangulatot teremtő idegenvezetőinknek, az újpesti Önkormányzatnak az anyagi támogatásért.

Remekül éreztük magunkat! Maradandó élményekkel, emlékekkel gazdagon tértünk haza.

Budapest, 2016. október 25.                                                           Chován Evelin 7.b

Cikk a Tankerhír 62. számában.