Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Hírek
Szeretetcsoki
Oklevelet kapott iskolánk a programban való önzetlen részvételért.
Az Educatio kiállításon jártunk
Ahogy az iskolánkban már hagyomány, gimnáziumi tagozatunk minden osztálya kilátogatott a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra, ahol hazai és külföldi egyetemek, főiskolák, piacvezető cégek, valamint nyelviskolák mutatták be képzési lehetőségeiket a diákoknak. A kiállításon készült fényképek iskolánk Facebook oldalán tekinthetők meg.
Ebédbefizetés
Kutas József: Egyetlen szavát sem
Kutas József tanár úrnak "Egyetlen szavát sem" címmel prózája jelent meg az Élet és Irodalom legfrissebb számában! Részlet a kattintás után megjelenő linken olvasható.
BÚÉK 2020
Sikerekben gazdag, boldog új évet kíván mindenkinek az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium!

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Forgalmi rend változása
Rádi Attila alpolgármester úr tájékoztató levelet küldött az iskolánk előtti forgalmi rend változásáról, melyet kattintás után olvashatnak.

"Tisztelt Szülők!

2019 szeptembertől a Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium előtt új felújított fogadótér és ehhez kapcsolódóan új forgalmi rend várja az tanulókat és szülőket.

Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium környezetében felmerülő reggeli és délutáni zsúfoltság csökkentése, és a közlekedők biztonsága érdekében – a rendőrség szakmai kezdeményezésre és az intézmény vezetőségének egyetértésével – a tanintézmény előtti teret az iskolai nyári szünetben átépít-tettük, egyúttal a forgalomtechnikai kezelő Budapest Közút Zrt. jóváhagyásával új, egyedülálló forgalmi rendet vezettünk be. A felújításnak köszönhetően nőtt a parkolóhelyek száma, a téren akadálymentes parkoló segíti a rászorulók várakozását, az iskola bejárata előtti fogadótér új kőburkolatot kapott, és új padok telepítésére is sor került. A tanintézet ezután mindhárom irányból akadálymentesen közelíthető meg.

A legfontosabb változtatás, a gépjármű forgalom egyirányúsítása a Bőrfestő utcában, a tanintézmény ingatlanjától kezdődően, a Szíjgyártó utca irányába, egészen a nyugati oldali parkolóterület kezdetéig. Valamint több helyen változnak a megállás és várakozás feltételei.

Újdonság, hogy az intézményt kiszolgáló, ún. K+R (Kiss & Ride) elnevezésű megállóhely létesült, mely – a hagyományos parkolóhelyektől eltérően – a gyermekeket szállító autók rövid idejű megállását szolgálja. Ezeken a helyeken csak annyi időre lehet gépkocsival megállni, amíg a gyermek elköszön, és bemegy az iskolába, a szülő pedig tovább halad a Szíjgyártó utca irányába és átadja a helyet a következő érkezőnek. Azok a szülők, akik szeretnék bekísérni gyermeküket az iskolába, hosszabb várakozásra az iskola előtti gyalogos felület mindkét oldalán kialakított új merőleges felállású, hagyományos, vagy a Bőrfestő utcai parkolóhelyeket vehetik igénybe. A K&R felületen várakozni tilos, az áruszállítás céljából történő megállás sem megengedett.

A K&R megálló hely két végén gyalogosok számára kijelölt járda szakaszon nagy figyelemmel hajtsanak át, a keresztező járdán érkező gyalogosokra vigyázzanak.

A Lakkozó utca 43. szám mellett mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolót jelöltünk ki. Az intézmény akadálymentes megközelítése természetesen mindhárom irányból biztosított.

Kérjük, hogy a gyermekek biztonsága érdekében ne a megszokások alapján, hanem az újonnan kitáblázott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel, körültekintően vezessenek!

Megértésüket és aktív közreműködésüket köszönjük! 

Újpest Önkormányzata,

Budapest, 2019. augusztus 28.

Rádi Attila alpolgármester"