Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Hírek
Elismerő oklevelet kaptunk
Iskolánk "elkötelezett és kiváló" tehetséggondozó munkájáért kaptuk az elismerést.
Októberi ebédbefizetés
Az októberi ebédbefizetés az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban 2019. szeptember 12-én (csütörtökön) 7.30 - 11.00 között, illetve 2019. szeptember 19-én (csütörtökön) 13.00 - 16.30 között lesz. A pótbefizetés a Bródy Imre Gimnáziumban 2019. szeptember 23-án (hétfőn) 7.30-14.00 között lesz.
Kutas tanár úr a Pozsonyi Pikniken dedikál
Kutas József tanár úr is meghívást kapott a szombati "Pozsonyi Piknikre", Újlipótváros kulturális fesztiváljára, ahol az Anonymus Kiadó sátrában dedikálja majd könyveit! Kattintás után további infókat olvashat.
Újpesti Futó, Kerékpáros- és Úszó Fesztivál
Szeptember 28-án ismét megrendezésre kerül a hagyományos Újpesti Futó, Kerékpáros- és Úszó Fesztivál! Szeretettel várjuk minden diák, szülő és kolléga nevezését. Képviseljük minél többen a Csokonait! A rendezvény plakátja kattintás után elérhető.
Felmentés mindennapos testnevelés alól
A felmentéshez szükséges formanyomtatvány linkjét kattintás után érik el.

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)
Forgalmi rend változása
Rádi Attila alpolgármester úr tájékoztató levelet küldött az iskolánk előtti forgalmi rend változásáról, melyet kattintás után olvashatnak.

"Tisztelt Szülők!

2019 szeptembertől a Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium előtt új felújított fogadótér és ehhez kapcsolódóan új forgalmi rend várja az tanulókat és szülőket.

Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium környezetében felmerülő reggeli és délutáni zsúfoltság csökkentése, és a közlekedők biztonsága érdekében – a rendőrség szakmai kezdeményezésre és az intézmény vezetőségének egyetértésével – a tanintézmény előtti teret az iskolai nyári szünetben átépít-tettük, egyúttal a forgalomtechnikai kezelő Budapest Közút Zrt. jóváhagyásával új, egyedülálló forgalmi rendet vezettünk be. A felújításnak köszönhetően nőtt a parkolóhelyek száma, a téren akadálymentes parkoló segíti a rászorulók várakozását, az iskola bejárata előtti fogadótér új kőburkolatot kapott, és új padok telepítésére is sor került. A tanintézet ezután mindhárom irányból akadálymentesen közelíthető meg.

A legfontosabb változtatás, a gépjármű forgalom egyirányúsítása a Bőrfestő utcában, a tanintézmény ingatlanjától kezdődően, a Szíjgyártó utca irányába, egészen a nyugati oldali parkolóterület kezdetéig. Valamint több helyen változnak a megállás és várakozás feltételei.

Újdonság, hogy az intézményt kiszolgáló, ún. K+R (Kiss & Ride) elnevezésű megállóhely létesült, mely – a hagyományos parkolóhelyektől eltérően – a gyermekeket szállító autók rövid idejű megállását szolgálja. Ezeken a helyeken csak annyi időre lehet gépkocsival megállni, amíg a gyermek elköszön, és bemegy az iskolába, a szülő pedig tovább halad a Szíjgyártó utca irányába és átadja a helyet a következő érkezőnek. Azok a szülők, akik szeretnék bekísérni gyermeküket az iskolába, hosszabb várakozásra az iskola előtti gyalogos felület mindkét oldalán kialakított új merőleges felállású, hagyományos, vagy a Bőrfestő utcai parkolóhelyeket vehetik igénybe. A K&R felületen várakozni tilos, az áruszállítás céljából történő megállás sem megengedett.

A K&R megálló hely két végén gyalogosok számára kijelölt járda szakaszon nagy figyelemmel hajtsanak át, a keresztező járdán érkező gyalogosokra vigyázzanak.

A Lakkozó utca 43. szám mellett mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolót jelöltünk ki. Az intézmény akadálymentes megközelítése természetesen mindhárom irányból biztosított.

Kérjük, hogy a gyermekek biztonsága érdekében ne a megszokások alapján, hanem az újonnan kitáblázott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel, körültekintően vezessenek!

Megértésüket és aktív közreműködésüket köszönjük! 

Újpest Önkormányzata,

Budapest, 2019. augusztus 28.

Rádi Attila alpolgármester"