Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Hírek
Szlovéniában és Olaszországban jártak hetedikeseink
Iskolánk diákjai ismét külföldi tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Határtalanul! program jóvoltából: május 13. és 16. között Szlovénia és Olaszország természeti kincseit és magyar vonatkozású történelmi emlékeit fedezhettük fel.
Álláshirdetés
Várjuk azoknak az angol, német és matematika szakos pedagógusoknak a jelentkezését, akik szívesen tanítanának egy barátságos légkörű iskolában, és szeretnének részesei lenni egy nagyszerű tantestületnek! Az önéletrajzokat küldjék a csvmgtitkar@gmail.com címre!
Tanévzáró 2019
TANÉVZÁRÓ - VAKÁCIÓ - TANÉVZÁRÓ
Lettországi eTwinning élményeim
Június 5-8. között részt vehettem az eTwinning lettországi Valmierában rendezett szemináriumán, melyen összesen kilenc ország képviseltette magát: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Lettország, Szlovákia és Magyarország, ahonnan hárman mehettünk ki s annak ellenére, hogy előtte nem ismertük egymást, nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot. A szeminárium témája a „szabadtéri tanulási módszerek” volt.
Felhívás
Tájékoztatjuk a tisztelt Szülőket, hogy Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. április 30-án elfogadott rendeletmódosítással új támogatási formát vezetett be a szociális ellátások körébe: a gyermeket egyedül nevelő szülők támogatását, amelynek összege gyermekenként 10.000.- Ft.

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)
Csurka Eszter kiállításán jártunk
Folytatván kortárs művészeti kirándulásainkat, az Ybl Budai Kreatív Házba látogattunk közel 20 diákkal pénteken, a tanítás után. Miklovicz Katalin és Sándor Zsolt ezúttal egy kivételes alkotó művészetébe kalauzolta el középiskolás és nyolcadikos tanulóinkat.

Az 1969-ben született Munkácsy Mihály-díjas Csurka Eszter valódi „összművész”: festő, szobrász, performer, fotós, rendező, színész és divattervező. Alkotásai káprázatosan elevenek, elvétve statikusak csak. Fátyolos festményei a „bemozdult” fényképeket idézve teremtik meg a mozgás, valamint az elillanó pillanat misztikumát, víz alatt készült amorf szobrainak dinamikája pedig magával ragadja a szemlélő képzeletét.  A csodásan berendezett kiállítótér Csurka-videó installációi is roppant érdekesek voltak a diákok számára, hisz a kortárs képzőművészet egy modern és izgalmas ágával ismerkedhettek meg általuk.

Reméljük, a kiállítással ismét sikerült közelebb hoznunk diákjaink számára a kortárs művészetet, mely sokszor legalább annyira lenyűgöző, mint a klasszikus – Csurka Eszter tárlata is kitűnő példája volt ennek. 

"A mi időnk" című kiállítás még most hétvégén, március 24-ig tekinthető meg - mindenkinek szívből ajánljuk!