Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Hírek
Tájékoztatás szülőknek vagy más törvényes képviselőknek gyermekük középfokú intézménybe történő beiratkozásához a 2022/2023. tanévre vonatkozóan
Különdíj a Pesti Vigadó rajzpályázatán!
A Pesti Vigadóban május 7-én tartották „A tündérpalota híres-neves eseményei" című rajzpályázatra érkezett alkotások díjátadóját a művekből nyílt kiállításon. A közönség is részt vállalt a díjazásban, hiszen a nap folyamán leadhatták szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt rajzra, s végül Tóth Blanka Alíz, 7. b osztályos tanulónk pályamunkáját választották Közönségdíjasnak! Gratulálunk!
Álláshirdetések
Gimnáziumi felvételi végleges listája
Gimnáziumi felvételivel kapcsolatos tájékoztató

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Csurka Eszter kiállításán jártunk
Folytatván kortárs művészeti kirándulásainkat, az Ybl Budai Kreatív Házba látogattunk közel 20 diákkal pénteken, a tanítás után. Miklovicz Katalin és Sándor Zsolt ezúttal egy kivételes alkotó művészetébe kalauzolta el középiskolás és nyolcadikos tanulóinkat.

Az 1969-ben született Munkácsy Mihály-díjas Csurka Eszter valódi „összművész”: festő, szobrász, performer, fotós, rendező, színész és divattervező. Alkotásai káprázatosan elevenek, elvétve statikusak csak. Fátyolos festményei a „bemozdult” fényképeket idézve teremtik meg a mozgás, valamint az elillanó pillanat misztikumát, víz alatt készült amorf szobrainak dinamikája pedig magával ragadja a szemlélő képzeletét.  A csodásan berendezett kiállítótér Csurka-videó installációi is roppant érdekesek voltak a diákok számára, hisz a kortárs képzőművészet egy modern és izgalmas ágával ismerkedhettek meg általuk.

Reméljük, a kiállítással ismét sikerült közelebb hoznunk diákjaink számára a kortárs művészetet, mely sokszor legalább annyira lenyűgöző, mint a klasszikus – Csurka Eszter tárlata is kitűnő példája volt ennek. 

"A mi időnk" című kiállítás még most hétvégén, március 24-ig tekinthető meg - mindenkinek szívből ajánljuk!