Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Hírek
Gimnáziumi felvételi jegyzék
Csokonai ECHO - 6. szám
Megjelent a Csokonai ECHO márciusi száma, benne többek közt: a testvériskolánk bemutatása, interjú a leendő 9-es osztályfőnökökkel, valamint Fölker Sára röplabdázóval, művészeti és kadét programok, iskolai rendezvények, s persze ismét sok-sok siker.
Pótfelvételi március 14-én
Szóbeli felvételi beosztása
Ebédbefizetés 2024. áprilisra

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Csokonai Nap 2013
Másság – tehetség – csapatépítés

Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium 25 éves születésnapját ünnepli ebben az évben. Ezen ünnepet Csokonai nap keretében szokták megünnepelni, ahol sor kerül az első és kilencedik osztályos tanulók ” Csokonaissá” avatására.    

A színvonalas ünnepi műsor után érdekes, színes programok közül választhattak a tanulók.

Példaértékű programmal örvendeztette meg - a másság elfogadását - alsó tagozatos tanulóit alsós munkaközössége. Az iskola fennállása óta emelkedett a sajátos nevelésű igényű tanulók száma.  Nem mindegy, hogy az iskola, a tanulók hogyan fogadják őket, hogyan segítenek beilleszkedésükön.

Több, mint 300 tanuló hallgatta figyelmesen az osztályokba beguruló kerekes székes mozgássérült vendégek életével kapcsolatos beszámolókat, jeltolmács segítségével megtapasztalhatták a siketek beszédjét, braille oktató pedig  eligazította őket a vakok olvasására ,írására alkalmas eszközökön .

Kipróbálhatták a kerekes székkel, tolókocsival való közlekedést, két mankóval a lépcsőn járást, s megsimogathatták a Seam nevezetű segítő kutyát.

Ezen érzékenyítő programon rengeteg kérdésre kaptak választ a tanulók. Többek között megtudhatták, hogy a segítő kutya hogyan kacsolja fel és le a villanyt, hogyan csukja be és nyitja ki az ajtót, hogyan adja gazdája kezébe a leejtett tárgyakat, mennyi időbe kerül egy segítő kutya kiképzése és hogy kerekes székkel is lehet táncolni, vívni tanulni, s gyermeket nevelni.

Míg az alsó tagozatos tanulók a fenti programon vettek részt, addig a felső tagozatos és gimnáziumi tanulók „ Ilyenek vagyunk” tehetségek  felderítése és megismerése valamint csapatépítés  projekten vettek részt.

Volt olyan tanuló, aki  pp-tén keresztül ismertette Macedónia, Albánia vagy  Tata nevezetességeit.  Egyéni munkákból Képességfát alkottak, melynek levelei tükrözték, hogy ki- miben tehetséges. Puzzle darabkákból tablót készítettek, mi a hobbym, mivel szeretek foglalkozni, miben vagyok sikeres?

 A nap zárásaként az iskola dísztermében kiállítás megnyitásán vehettek részt a meghívott vendégek, az érdeklődők, ahol megnézhették a tehetséges pedagógusok munkáit. A kiállításon fotókat, rajzokat, festményeket, tűzzománcokat, novellákat, újonnan megjelenő könyveket csodálhattak meg a szemlélődők.