Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Hírek
Csodás siker az országos népdaléneklési versenyen!
Az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában megrendezett "Tiszán innen, Dunán túl" népdaléneklési verseny országos döntőjében a Harangvirág kisegyüttes a harmadik helyet megszerezve bronz minősítést kapott!
Játszós ruha és ősmagyar GPS
Első ízben rendeztük meg a CSVMG-történelmi mémversenyt. Az alábbiakban a legjobban sikerült pályázatokból szemezgettünk, melyek mindegyikét iskolánk jelenlegi és volt tanulói készítettek. Zárt csoportban lehetett szavazni a legjobb alkotásokra, melynek során a háziversenyt Kása Kata mémje nyerte az ücsörgő Napóleon képpel. Gratulálunk, és örülünk a diákjaink aktivitásának.
My creed is to help our students become ‘curious minds
Tarné Éder Marianna igazgatóhelyettes asszony a Microsoft Oktatási Csapatának Microsoft Innovatív Szakértőjeként a TechPill Challenge-re készített prezentációjával nyert, így publikálták írását - gratulálunk! A cikk linkje kattintás után érhető el.
Ismét papírgyűjtés!
Elérkezett a tavaszi papírgyűjtés ideje: május 15-től május 21-ig, reggel 7.00 és 7.45, valamint délután 16.00 és 17.30 között az iskola udvarán, a hátsó bejáratnál lehet leadni a papírokat. Figyelem: május 18-án, szombaton is nyitva a gyűjtő 8.00 és 13.00 óra között!
Gyászol iskolánk
Megrendülve, fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretett kollégánk, Grónás Józsefné, Marcsi néni életének 60. évében hosszúan tartó, súlyos beteség után pénteken eltávozott közülünk. Az iskola minden tanára, dolgozója és diákja nevében őszinte részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak!

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)
Csokonai Gyermekkarnak és vendégművészeinek újabb fellépése
Koncert a Csokonai utcai Idősek Otthonában.
2016. október 6-án a Csokonai Gyermekkar és meghívott vendégművészei ellátogattak a Csokonai utcai Idősek otthonába, ahol 45 perces koncertet adtak az ott lakók részére. A műsorban közreműködtek: 
- Fehér Bernadett 11.a osztályos tanuló, aki Lendva környéki dalokat és csallóközi verbunkot citerázott,
- Dósa Zsófia 9.b osztályos tanuló, aki Babits Mihály: A második éneket szavalta el, 
- Borza Barnabás 11.b osztályos tanuló, aki Pászti Károllyal játszott klarinéton Kodály Zoltán Biciniumokat,
- Móri Márta 4.c osztályos tanuló, aki Buda Ferenc: Ősz című versét mondta el, 
- a Margaréta Énekegyüttes tagjai (Dósa Zsófia 9.a, Géczi Zsanett 10.b, Kovács Petra 10.b, Pálinkás Anna 12.b, Szikszai Petra 9.a, Varga Eszter 11.a), akik egy rimóci dalcsokrot énekeltek, 
- Kovács Petra 10.b és Pásztor Dávid 8.c tanulók, akik vajdaszentiványi cigánycsárdást táncoltak, 
- Kovács Kitti, Füredi-Szabó Zsófia, Nagy Boglárka és Filip Kitti 4.c osztályos tanulók, akik Nagy László: Dióverés című versét adták elő, 
- A Suholó Néptáncegyüttes, akik egy Körverbunkot táncoltak, 
- és a Csokonai Gyermekkar, akik a műsor elején eljátszották a Jön a kocsi és a Zöld erdőben című gyerekdalt, illetve a műsor végén előadták a Jaj, de búsan süt az őszi napsugára című népdalt és Gabriel Fauré: Requeim című művéből az In paradisum tételt.

Felkészítő tanárok: Zákányi Melinda, Grünfelder Anikó, Gyöngyösi Péter, Bodnár Ferenc, és Pászti Károly.

Köszönet a szervezésért Gyöngyösiné Mártának!