Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Hírek
Tájékoztatás szülőknek vagy más törvényes képviselőknek gyermekük középfokú intézménybe történő beiratkozásához a 2022/2023. tanévre vonatkozóan
Különdíj a Pesti Vigadó rajzpályázatán!
A Pesti Vigadóban május 7-én tartották „A tündérpalota híres-neves eseményei" című rajzpályázatra érkezett alkotások díjátadóját a művekből nyílt kiállításon. A közönség is részt vállalt a díjazásban, hiszen a nap folyamán leadhatták szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt rajzra, s végül Tóth Blanka Alíz, 7. b osztályos tanulónk pályamunkáját választották Közönségdíjasnak! Gratulálunk!
Álláshirdetések
Gimnáziumi felvételi végleges listája
Gimnáziumi felvételivel kapcsolatos tájékoztató

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Csángó táncház alsósoknak

Nálunk járt a Botosánka együttes

2012. február 16-án megtelt az alula táncoslábú gyerekekkel 

Egy borongós farsangfarki délutánon vidám furulyaszó törte meg az aula álmos csöndjét. Csángó táncházba invitálta az alsósokat. Közel 60 gyerek táncolt és mulatott másfél órán keresztül a Botosánka együttes zenéjére. Komolyan koncentrálva próbálták elsajátítani a lépéseket, majd mikor már belejöttek, boldog mosollyal ropták az egyre gyorsuló zenére. Hangjuktól zengett az iskola, amikor a bulgáros alatt egymásnak kellett havajgatni, kiabálni. Végre nem szólt rájuk senki… A jó hangulat még néhány gimnazistát is odacsalt és arra késztetett, hogy beálljanak. Pihenésképpen dalt tanultak, megismerkedhettek a hangszerekkel, és megtudhatták: kik is azok a csángók és honnan származik a nevük.

Gyakran hallani olyan hangokat, hogy a mai gyerekeket már nem érdeklik a népi játékok, táncok, énekek. Pedig ha szeretettel ismertetjük meg velük, ezt is ugyanúgy befogadják, mint bármilyen modern játékot. Ezt igazolta ez a délután is. Köszönjük a szervezőnek, Borzási Zsóka néninek.

A táncházról készült fotókat megtekinthetik iskolánk honlapján, a galériában! A fényképekért köszönet Zákányi Melindának!