Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Hírek
Nyári TÁBORJÁRÓ EXPEDÍCIÓ rendkívüli árengedménnyel!
Tájékoztató és jelentkezési lap:
Gimnáziumi felvételi jegyzék
Csokonai ECHO - 6. szám
Megjelent a Csokonai ECHO márciusi száma, benne többek közt: a testvériskolánk bemutatása, interjú a leendő 9-es osztályfőnökökkel, valamint Fölker Sára röplabdázóval, művészeti és kadét programok, iskolai rendezvények, s persze ismét sok-sok siker.
Pótfelvételi március 14-én
Szóbeli felvételi beosztása

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
Csángó táncház alsósoknak

Nálunk járt a Botosánka együttes

2012. február 16-án megtelt az alula táncoslábú gyerekekkel 

Egy borongós farsangfarki délutánon vidám furulyaszó törte meg az aula álmos csöndjét. Csángó táncházba invitálta az alsósokat. Közel 60 gyerek táncolt és mulatott másfél órán keresztül a Botosánka együttes zenéjére. Komolyan koncentrálva próbálták elsajátítani a lépéseket, majd mikor már belejöttek, boldog mosollyal ropták az egyre gyorsuló zenére. Hangjuktól zengett az iskola, amikor a bulgáros alatt egymásnak kellett havajgatni, kiabálni. Végre nem szólt rájuk senki… A jó hangulat még néhány gimnazistát is odacsalt és arra késztetett, hogy beálljanak. Pihenésképpen dalt tanultak, megismerkedhettek a hangszerekkel, és megtudhatták: kik is azok a csángók és honnan származik a nevük.

Gyakran hallani olyan hangokat, hogy a mai gyerekeket már nem érdeklik a népi játékok, táncok, énekek. Pedig ha szeretettel ismertetjük meg velük, ezt is ugyanúgy befogadják, mint bármilyen modern játékot. Ezt igazolta ez a délután is. Köszönjük a szervezőnek, Borzási Zsóka néninek.

A táncházról készült fotókat megtekinthetik iskolánk honlapján, a galériában! A fényképekért köszönet Zákányi Melindának!