Eseménynaptár
H K SZ CS P SZ V
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Hírek
Tájékoztatás szülőknek vagy más törvényes képviselőknek gyermekük középfokú intézménybe történő beiratkozásához a 2022/2023. tanévre vonatkozóan
Különdíj a Pesti Vigadó rajzpályázatán!
A Pesti Vigadóban május 7-én tartották „A tündérpalota híres-neves eseményei" című rajzpályázatra érkezett alkotások díjátadóját a művekből nyílt kiállításon. A közönség is részt vállalt a díjazásban, hiszen a nap folyamán leadhatták szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt rajzra, s végül Tóth Blanka Alíz, 7. b osztályos tanulónk pályamunkáját választották Közönségdíjasnak! Gratulálunk!
Álláshirdetések
Gimnáziumi felvételi végleges listája
Gimnáziumi felvételivel kapcsolatos tájékoztató

CSVMG E-NAPLÓ

KRÉTA
Képtalálat a következőre: „kréta”(forrás: pixabay.com)

A Krétában már elérhető az e-ügyintézési felület.
'Történelmi' siker Nagyváradon

A Csokonai Gimnázium három tizedikes tanulója Nagyváradon járt a hétvégén, a Volt egyszer egy tatárjárás… elnevezésű történelem versenyen.

A versenyt a nagyváradi Ady Endre Líceumban rendezte meg – többek között – a Templomos Lovagrend Krisztus Szegény Lovagjainak Rendje és az erdélyi Krónikás Egyesület. A verseny főszervezője Bolyai Csaba volt. A rendezvényen a helyi iskolák mellett a CSVMG csapata is részt vett. A téma a tatárjáráson túl magába foglalta az Árpád-házi királyok történetét is, de a vetélkedőn az általános történelmi műveltséget is tesztelték (voltak videó bejátszások különböző csatákról).

Iskolánkat három 10.A-s diák képviselte: Farkas Gabriella, Margóczi Roxána és Nagy Emese. A versenyen végig három csapat küzdött fej-fej mellett. Lányainkkal a Mihai Eminescu Gimnázium és a Lórántffy Zsuzsanna Gimnázium diákjai harcoltak az elsőségért.

Az utolsó körben négy pont hátránnyal fordultunk, de ott maximális pontot teljesítve négypontos előnnyel zártuk az „alapszakaszt”, majd a végén következő 40 villámkérdés után öt ponttal előztük meg az Eminescu Gimnázium tanulóit, így első helyet értünk el a vetélkedőn! Büszkék vagyunk a szép eredményre!

A térítésmentes vendéglátásról az Ady Líceum gondoskodott. A versenyzők és a felkészítő tanár, Kiss László útiköltségeit a Mesterségek Iskolája Alapítvány finanszírozta. Az Ady Gimnázium igazgatóhelyettese, Fleisz Judit pedig meghívta iskolánkat az általuk rendezett tavaszi történelem-vetélkedőre.

2009. november 15.